Caută motreni care să adopte câinii fără stăpân

Primarul din Motru cere sprijinul cetățenilor pentru rezolvarea problemelor create de câinii fără stăpân lăsați liberi pe străzile din oraș. Edilul recunoaște faptul că situația este tot mai greu de ținut sub control și consideră că, în acest moment, singura soluție ar fi adopțiile. Cosmin Morega a cerut medicului veterinar care se ocupă de padocul din Motru să facă un site și zilnic să posteze poze cu patrupedele care-și caută stăpâni.

În acest moment, la padocul din Motru sunt aproximativ 60 de câini adunați de pe străzile din municipiu. Aici ajung de regulă patrupedele agresive care atacă cetățenii și mai ales copiii din Motru.

Acest lucru este recunoscut chiar de primarul Cosmin Morega, care susține că nu puține au fost cazurile în care patrupedele au devenit agresive și au atacat motrenii. ”Sunt copii și adulți mușcați de câini. Vedem că sunt persoane din alte localități care aduc câinii în oraș și îi lasă în zonele de periferie, mai exact la moară, la gară sau la stadion. Câinii ajung în oraș și în haită devin agresivi și atacă cetățenii - copii și bătrâni”, a spus Morega.

Edilul face un apel la motreni pentru rezolvarea acestei probleme care face și victime și implică și costuri destul de mari. ”Lumea zice că noi nu avem câini la padoc. Avem 60 și cetățenii pot să adopte, să facem un efort comun să rezolvăm problema. De șase ani încoace, primăria alocă sume destul de mari de la buget pentru acest padoc, pentru angajați, întreținere, pentru hrană, medicamente și sterilizări. Padocul este funcțional, dar trebuie să înțeleagă și cei care au animale că trebuie sterilizare și să nu le mai lase pe străzi. Vreau ca cetățenii să mă anunțe dacă au cunoștințe de persoane care lasă câinii pe străzi și dacă facem un efort putem rezolva această problemă tot mai greu de stăpânit. În acest moment adopția unui câine ar fi o soluție”, a mai spus Cosmin Morega.

Primarul din Motru a cerut și medicului veterinar care se ocupă de padoc să intervină pentru a găsi stăpâni pentru câini. ”Trebuie făcut un site și pozați toți câini și zilnic puse poze cu ei pentru cei care doresc să-i adopte. Trebuie luată legătura și cu asociațiile de profil, cu ONG-urile și împreună să găsim o rezolvare”, a concluzionat primarul.

Vizualizări: 996

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: