Lucrările la Mall, demarate în două săptămâni

Sud-africanii de la Fondul deinvestiţii New Europe Property Investments (NEPI)au ridicat certificatul de construire al complexului care va fi înfiinţat la nivelul municipiului Târgu Jiu şi sunt pe punctual de a începe lucrările pentru construcţia acestuia. Şantierul va fi amenajat în maxim două săptămâni, spun autorităţilor locale.

După ce a declarat în mod ferm că nu va mai face declaraţii în legătură cu investiţia sud-africanilor aici la Târgu Jiu, primarul Florin Cârciumaru a început din nou să discute despre acest proiect, acum că societatea a ridicat autorizaţia de construcţie, având o oarecare siguranţă în ceea ce priveşte începerea lucrărilor la acest complex. “Pot să vă spun cu curaj că autorizaţia a fost ridicată acum o săptămână, plătită de firma din republica sud-africană, şi că într-o săptămână, maxim două, se va trece la organizarea de şantier şi se va construi acel complex care va avea în componenţă un Mall, un Mc Donald’s şi un Carrefour”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Miliarde de lei vechi pentru autorizaţie

Aproape trei miliarde de lei vechi au trebuit să achite sud africanii pentru autorizaţia de construcţie. Există premise ca această sumă să mai crească în cazul în care vor decide în viitor să extindă complexul, spune viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu. “A fost achitată suma de 2,8 miliarde lei vechi pentru autorizaţia de construcţie. Urmează ca suma să fie reactualizată în funcţie de construcţia efectivă, de modificările şi îmbunătăţirile care se aduc. Pe parcurs pot să apară astfel de modificări. Ei acum sunt ocupaţi cu inaugurarea Mall-ului de la Galaţi, asemănător cu cel care va fi înfiinţat aici”, a precizat Aurel Popescu. 

Odată cu finalizarea acestei investiţii se preconizează crearea a mai bine de 1000 de locuri de muncă. 

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: