Mesajul administrației: Nu dăm prime, nici cota de cărbune

Administraţia şi sindicatele din CE Oltenia s-au întâlnit ieri pentru a discuta despre posibilitatea acordării unor prime de performanță, dar conducerea companiei a respins această idee. Sindicatele susțin că minerii și energeticienii ar trebui să primească 60% din bonusurile prevăzute în pachetele de performanță, atât cât a reuşit administrația să vândă energie, faţă de cât şi-a propus. Mai mult decât atât, șefii din CEO au anunțat că angajaţii nu vor mai recupera nici a treia zi de fără plată.  

Liderul de sindicat Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, a declarat că administrația a refuzat orice negociere pentru acordarea unor beneficii prevăzute în pachetele de performanță. “Au spus că nu au bani, că au vândut sub costul de producție. Le-am spus că nu e vina noastră că ei nu au avut management performant. Ne-au spus clar că nici a treia zi de CFS nu se va recupera și știți că și-au luat angajamentul că dacă livrează o medie de 1300 de MW se va recupera”, a declarat Mitrescu. Un alt sindicalist, Marin Golea, a spus declarat ieri că, dacă salariaţii CEO nu vor primi prime, acest lucru se va întâmpla pentru că Laurenţiu Ciurel nu le-a prevăzut în bugetul rectificat al CE Oltenia.

Poate prime de Crăciun și multe întrebări

Laurențiu Ciurel a mai declarat în această săptămână că nu va da pachete de performanță, dar că poate va acorda prime de Crăciun, dacă situația firmei va fi bună.  Liderul Marin Golea a amintit că la o conferinţă de presă Laurenţiu Ciurel a declarat că minerii şi energeticienii nu sunt vinovaţi dacă el nu se va achita de atribuţii. Minerii au extras cât li s-a cerut, energeticenii au produs câtă energie au vândut cei din conducere. Golea a mai spus un lucru important. Bugetul CEO va fi rectificat, iar banii pentru prime trebuie prevăzuţi în el. „Aşa cum merge în momentul de faţă vânzarea de energie nu ar putea să fie probleme să nu acorde prima de Crăciun. Domnul director general are o propunere de rectificare de buget care probabil va fi aprobată în luna noiembrie şi depinde foarte mult de modul în care a promovat fondul de salarii. Dacă a făcut reduceri substanţiale în acest buget atunci nu are de unde să dea primă de sfârşit de an“, a declarat acesta, considerând că angajaţii ar trebui să primească atât cât s-a realizat din pachetele de performanţă.

Un alt lider, Dan Pârvulescu, spune că sindicatele au crezut că echipa lui Laurenţiu Ciurel va realiza cele scrie în BVC. „Acele pachete de performanţă au fost făcute în contextul în care partea administrativă ne-a prezentat un buget. Noi, de bună credinţă am crezut că dânşii, când au întocmit şi previzionat acel buget au făcut-o luând în calcul tot ce se întâmplă în piaţă. E vinovat cineva din salariaţi că conducerea nu şi-a previzionat bine BVC şi noi pe bună credinţă am negociat pe baza lui?“, se întreabă acesta.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: