Medinţu preia şefia Complexului Energetic Oltenia

Laurenţiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia, va pleca în SUA, împreună cu premierul Victor Ponta şi ministrul Energiei, Constantin Niţă, pentru a încerca să vândă americanilor cele 15% din acţiunile companiei prin aport de capital. Pe perioada în care Ciurel va sta în Statele Unite ale Americii, şefia Complexului Energetic Oltenia va fi preluată de către Aurel Medinţu, directorul Diviziei Energetice.

Laurenţiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia, va merge în Statele Unite ale Americii pentru a căuta soluţii de vindere pe bursă a celor 15% din acţiuni prin aport de capital. Ciurel va fi însoţit de directorii Corneliu Diţescu şi Ion Petroniu. Delegaţia română va fi condusă de premierul Victor Ponta şi ministrul Energiei, Constantin Niţă.

Un alt demers  în vederea listării la bursă a fost iniţiat ieri la Londra. Compania a fost reprezentată de către Laviniu Danciu, care s-a întâlnit cu oameni de afaceri interesaţi să investească în CEO. „Chiar dacă ţinta noastră este piaţa internă, piaţa regională şi piaţa naţională, vom încerca să ne prezentăm compania şi peste ocean pentru că sunt oameni de afaceri interesaţi să investească în CEO. Chiar astăzi un coleg prezintă compania unor oameni de afaceri din Londra”, declara ieri Laurenţiu Ciurel.

Şeful Complexului Energetic Oltenia va încerca să le propună americanilor cumpărarea celor 15% din acţiunile companiei prin aport de capital. Ciurel speră că, în urma tranzacţiei, CEO va obţine până la 50 de milioane de euro. „În această perioadă, CEO va fi prezentat pe piaţa energetică din mai multe colţuri ale lumii astfel încât, în primăvară, să se poată tranzacţiona pe bursă cele 15% din acţiuni. Nu cred că vom putea obţine 100 de milioane de euro, dar este fezabil să vindem pachetul de 15% cu un preţ undeva la 50 de milioane de euro”, a mai precizat Ciurel.

CONDUCERE

Pe perioada în care managerul Complexului Energetic Oltenia se va afla în Statele Unite ale Americii, compania va fi condusă de către Aurel Medinţu, directorul Diviziei Energetice. „În perioada în care voi fi plecat în Statele Unite ale Americii, complexul va fi condus de directorat, iar în locul meu va rămâne domnul Medinţu”, a declarat Laurenţiu Ciurel.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: