Lumina de Înviere, adusă de voluntari

Lumina Sfântă ar putea fi adusă acasă de voluntari în casele oamenilor. Este propunerea viceprimarului din Târgu Jiu, Adrian Tudor. Acesta a postat mesajul pe internet și vrea să convingă câțiva tineri să se alăture proiectului său de voluntariat și să ducă Lumina de Înviere și în casele târgujienilor. În acest an, epidemia de coronavirus ar putea obliga credincioșii să asculte slujba la televizor sau pe internet.

În plus, și obiceiul de a aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim ar putea fi pus în pericol pentru că orice persoană care ajunge în Israel trebuie să stea în carantină 14 zile. Aceeași regulă se aplică și celor care vin din Israel în țara noastră.

“Apel! Lumină pentru toți. Doresc să înființăm un grup de voluntari pentru a duce Lumina Sfântă, în Noaptea Învierii, la cetățenii orașului care nu-și pot părăsi locuințele. Vă rog să-mi scrieți în privat dacă doriți să participați la o astfel de inițiativă. Vă mulțumesc! Vă asigur, nu sunteți singuri!”, a fost mesajul viceprimarului Adrian Tudor.

Acesta a dat asigurări că voluntarii vor fi echipați cum trebuie și vor duce Lumina Sfântă astfel în casele târgujienilor mai ales că aceștia nu vor putea participa la slujba de Înviere. “Pe fiecare stradă vor ajunge, vor păstra distanta socială, sunt sigur că vom găsi cele mai bune soluții”, a mai adăugat Adrian Tudor.

Vizualizări: 1,598

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: