Un nou echipament de testare la Craiova

Echipamentul Real Time PCR, achiziționat de Primaria Municipiului Craiova, a ajuns miercuri la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș". "De astazi, marim capacitatea de testare pentru depistarea Sars Cov-2! Suntem mereu la datorie!", transmite spitalul clinic din Craiova pe pagina de socializare.

"Este vorba de o linie de biologie moleculară complet automată (inclusiv combina de stocare). Acest echipament modern permite Spitalului Victor Babeș să efectueze de șase ori mai multe teste pe zi față de capacitatea de până acum, dar și cu un cost mult mai mic pentru fiecare testare în parte. Sistemul oferă rezultate în timp foarte scurt, cu costuri minime și fără erori. În plus, fiind vorba de o linie complet automată de testare, personalul poate fi relocat către alte necesități sau urgențe", susține primarul Craiovei, Mihail Genoiu.


Cele mai multe din probele recoltate din Gorj sunt trimise la Craiova pentru analiză, la fel și pacienții diagnosticați pozitiv care au simptome.

Și la Târgu Jiu oamenii de afaceri s-au mobilizat și au strâns bani pentru un echipament de testare, promisiunea fiind că aceasta va fi funcțional în câteva săptămâni.

Vizualizări: 1,203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: