Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge în Gorj. Cine o aduce!

Chiar și în pandemie, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă, și în acest an, în județul Gorj. Tot primarul din Runcu, Adrian Cîmpeanu, se va ocupa de acest lucru. Va merge la București și, la întoarcere, va împărți Lumina în 18 puncte pe traseul București – Târgu Jiu. În comuna sa, primarul va duce candele la poarta fiecărui localnic împreună cu câțiva voluntari care vor purta echipament de protecție.

Și anul acesta Sfânta Lumină va fi adusă în România de la Ierusalim. Sâmbătă, 18 aprilie, la Aeroportul Internaţional Otopeni. Vor sosi delegaţiile eparhiilor, care vor purta mască şi mănuşi de protecţie şi vor respecta distanţa socială de doi metri, în contextul pandemiei.

"Pentru a nu fi întreruptă tradiţia începută în anul 2009 privind aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim, mai ales în această perioadă în care speranţa şi lumina trebuie aduse în sufletele oamenilor greu încercaţi de izolare sau de boală, Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă, 18 aprilie 2020, spre seară şi va fi distribuită delegaţiilor eparhiilor la Aeroportul Internaţional Otopeni, care vor purta mască şi mănuşi de protecţie şi vor respect distanţa socială de 2 metri. Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii. Voluntarii din parohii, purtând mască, mănuşi şi ecuson, vor primi Sfânta Lumină şi o vor distribui doar la casele credincioşilor care o solicită şi care o aşteaptă numai în faţa locuinţei, având în mână o candelă sau o lumânare", a informat miercuri seară Cancelaria Sfântului Sinod.

La Gorj, tradiția a fost începută de primarul Adrian Cîmpeanu în urmă cu opt ani. Nici pandemia de coronavirus nu îl va împiedica pe edil să aducă Lumina Sfântă în comuna sa. Va merge la București să ia Lumina, apoi o va împărți și localnicilor săi.

Împreună cu câțiva voluntari din localitate, primarul va duce câte o candelă la poarta fiecărui localnic astfel încât să nu existe contacte între oameni și voluntari. Tot la poartă, într-o plăsuță, autoritățile au anunțat că vor pune, în noaptea de Înviere, Sfintele Paști. Primarul Cîmpeanu a dat asigurări că toate lumea va purta măști și mănuși astfel încât să nu fie niciun risc de infectare.

Vizualizări: 2,741

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: