Luminiţa de la capătul tunelului

Noul cod al muncii, parteneriatele publice private, managementul privat al firmelor de stat şi viitoarele legi speciale care să contureze un mediu economic mai puţin bolnav sunt doar câteva măsuri sau legi care au toate şansele să ne facă în câţiva ani să întrezărim luminiţa de la capătul tunelului.  Chiar şi fără criza care ne-a lovit şi care ne-a băgat complet în tunel, cred că huzureala n-ar mai fi putut continua  mult timp pentru că de unde iei şi nu pui nimic în loc trebuie să se termine dezastros.

Aproape că nici nu mai contează cine este vinovat pentru că nu cred că există un vinovat anume  bine definit. Eu m-am săturat ca de fiecare dată să spun că vinovată este clasa politică în ansamblul ei şi fără diferenţieri de culoare politică. Clasa politică este aia pe care  o votăm noi la fiecare 4 ani şi ea nu este altceva decât fojgăiala din care pescuim uneori ca orbeţii tot felul de indivizi pe care-i botezăm reprezentanţii noştri şi-i îndrituim cu prerogative care-i fac stăpâni pe viitorul nostru.

Marea masă a electoratului, de 20 de ani, nu votează idei, concepte sau alte fineţuri, ci pur şi simplu oameni care ne cumpără dreptul de a ne stabili viaţa. Aşa s-a întâmplat şi aşa se va întâmpla şi de acum încolo, nu-mi fac alte iluzii. Mai complicată decât acum viaţa politică românească n-a fost niciodată; partidele politice din opoziţie  s-au înghesuit să se alieze nu pentru o idee, ci pentru a răsturna ceva, partide aflate la putere,  nevoite să facă ce nu s-a mai făcut până acum, să reducă nivelul de trai al celor mulţi pentru că nu sunt capabile să cureţe hoţia, minciuna  cumetria şi şmechereala.

Nu sunt dintre cei care cred că baza de la Deveselu în care americanii vor instala scut antirachetă va aduce lapte şi miere  pentru  economia României ,dar nu pot să nu remarc faptul că într-un teritoriu sigur este de presupus că sunt tentaţi mulţi să investească. Din acest punct de vedere Deveselu este foarte important. Faptul că tot aşteptăm să ne pice para mălăiaţă  pe o guvernare portocalie sau una roşie –galbenă nu cred că e de bun augur că de picat nu va pica şi va trebui să ne urcăm noi în pom după ea!

Riscând să mai fiu înjurat încă o dată nu cred că anul viitor,dacă se va schimba culoarea guvernării o vom duce mai bine şi vom primi înapoi ce ni s-a luat şi încă ceva pe deasupra. În popor se spune că două generaţii strâng avere şi a treia o risipeşte. Până acum acest lucru s-a adeverit în sensul că bunicii şi părinţii noştri au strâns ce au putut, iar noi am risipit. În firescul lucrurilor stă o altă generaţie care va strânge. Să vedem când va începe să strângă şi altceva decât din dinţi…

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: