Luna controalelor! Zece magazine și o brutărie, amendate

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și-a intensificat controalele în luna decembrie. În ultima săptămână au fost verificate 112 unități de alimentație publică, fiind aplicate amenzi pentru zece magazine și o brutărie.

Brutăria a fost amendată cu zece mii de lei pentru că pavimentul din spațiul de producție era deteriorat, ceea ce afecta calitatea produselor.

Tot cu zece mii de lei fost amendat un magazin alimentar pentru neconformități de etichetare a preparatelor din carne achiziționate din carmangeria proprie.

Un alt magazin alimentar a fost amendat cu zece mii de lei pentru depozitarea cărnii proaspete (pulpă porc, mușchi porc) în afara spațiilor frigorifice.

Trei amenzi a câte 1.200 lei a fost aplicate la 3 magazine alimentare, pentru că produsele erau depozitate la comun, pește lângă pulpe de pui și înghețată, ouă lângă produse lactate și mezeluri.

Două amenzi a câte 1.200 lei au fost date unor magazine pentru deficiențe de igienă și întreținere: rafturile de expunere și aparatura frigorifică erau neigienizate, cu depuneri de praf și urme de grăsime, pavimentul neigienizat, iar băuturile răcoritoare erau depozitate direct pe paviment.

O amendă de zece mii de lei a fost dată unui supermarket, pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare congelate, mai exact pește congelat lângă carne de pui, vițel, porc, produse de patiserie congelată.

Un alt magazin a primit 1.200 de lei amendă pentru că etichetele nu ofereau toate informațiile necesare, iar un altul cu aceeași sumă deoarece vânzătorul nu avea echipamentul de protecție necesar în timp ce servea clienții.

Vizualizări: 955

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: