Mafia albaneză vindea droguri la Bîlteni

Doi indivizi au ajuns marţi în spatele gratiilor după ce au fost prinşi în flagrant într-o afacere cu droguri derulată în comuna gorjeană Bîlteni. Flagrantul a avut loc luni după-amiază, iar cei încătuşaţi sunt Nicolae Marian Păsărin şi Klodjan Sinani, ambii fiind acuzaţi de săvârşirea  infracţiunilor  de trafic ilicit de droguri de mare risc şi introducerea în ţară de droguri de mare risc.

Păsărin mai este cunoscut şi ca „Bărbărie”, în timp ce Sinani este un cetăţean de origine albaneză, care l-a pus pe gorjean în legătură cu alţi albanezi din Italia implicaţi în traficul de droguri. Sinani s-a mutat la Bîlteni de circa 4 luni, aici el având o locuinţă închiriată prin intermediul unei alte tinere plecate în Italia cu „treabă”. Culmea este că locuinţa îi aparţine unui poliţist căruia nici prin cap nu îi trecea că în apartamentul său se fac astfel de afaceri.

Săptămâna trecută, Sinani l-a ajutat pe Păsărin să ajungă în Italia şi să intre în contact cu alţi albanezi de la care a procurat cocaină pe care a adus-o ulterior în ţară. E vorba de 35 de grame cu care urma să fie testată piaţa după care, dacă exista cerere, cu siguranţă cantităţile ar fi fost mărite.

„La data de 26.02.2018, inculpatul Păsărin Nicolae-Marian – zis «Bărbărie» a introdus drogurile în România prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, coordonându-şi activităţile împreună cu inculpatul Sinani Klodjan, astfel că drogurile au fost transportate până pe raza comunei Bîlteni şi predate inculpatului Sinani Klodjan. Cu ocazia efectuării unei percheziţii domiciliare efectuate la locaţia folosită de către inculpatul Sinani Klodjan, a percheziţiilor corporale, precum şi percheziţiei efectuate asupra autoturismului folosit de către inculpatul Sinani Klodjan s-a găsit şi ridicat: cantitatea de aproximativ 35 grame cocaină, un cântar electronic, telefoane mobile folosite în activitatea infracţională, înscrisuri relevante pentru soluţionarea cauzei”, au comunicat anchetatorii.

Procurorii DIICOT Gorj au dispus marţi reţinerea pentru 24 de ore a celor doi indivizi, ambii urmând să fie prezentaţi unei instanţe de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cu mai mulţi ani în urmă la Bîlteni a poposit şi Erjon Lleshi, un alt albanez, căsătorit cu o gorjeancă, Aurelia Mudăvoiu, ambii fiind condamnaţi într-un dosar de proxenetism. În perioada în care procesul s-a desfăşurat la Tribunalul Gorj, Mudăvoiu a recunoscut că se prostitua în Italia pentru foarte mulţi bani, sumele câştigate fiind investite apoi într-o casă la Licurici şi un apartament la Bîlteni.

Vizualizări: 3,898

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: