Mai dinamitează o stâncă pentru parcarea din Lainici

Încă o promisiune pentru finalizarea lucrărilor la parcarea din Lainici. A patra! Va fi turnat asfalt de luni. În zonă, se circulă cu mari dificultăți. Sunt gropi, denivelări, iar muncitorii încă nu au început asfaltarea acestui tronson și a parcării din apropierea mânăstirii. Un aviz care să le permită să dinamiteze încă o bucată de stâncă va întârzia lucrările. Prefectul Marcel Iacobescu a fost în control, pe șantier, și promite că se va turna asfalt de săptămâna viitoare.  

„Am vrut să văd stadiul lucrărilor și greutățile cu care se confruntă, să-i ajutăm să termine lucrările la timp. Parcarea de la Lainici este delimitată cu borduri, sunt puse rigolele de scurgere, este realizat iluminatul public acolo. Mai este de pus stratul de asfalt. Mai avem și o problemă cu un colț de stâncă ce trebuie derocată. Se așteaptă un aviz de la Mediu pentru acest lucru. Asta întârzie lucrările, se va prelungi termenul de asfaltare”, a declarat prefectul Marcel Iacobescu.

Acest aviz întârzie finalizarea lucrărilor, a adăugat Iacobescu. Dacă nu va fi dinamitată bucata de stâncă, ar fi un pericol pentru trafic. Astfel de derocări au mai fost făcute în primăvara anului trecut.

„De mai multe luni, de vreo 7-8 luni avem discuții și încercăm să deblocăm această situație. Urmează să vină avizul pentru derocarea acelei bucăți de mal, de teren. Bucata aceea obturează vizibilitatea când se vine dinspre Petroșani înainte de curbă pentru că, după curbă, va fi o trecere de pietoni. Dacă nu va fi derocată, va fi un pericol major pentru pietoni chiar dacă va fi o limitare de viteză de 30 de kilometri pe oră. Pe acel colțișor de teren s-au adunat toată fauna și flora României. Poate să ducă la pierderi de vieți omenești. Acolo va fi o trecere de pietoni, va fi o stație de autobuz. Birocrația asta ne omoară. Lucrările au mai fost întârziate și de sărbătorile religioase, de hramul mânăstirii. La rugămintea starețului mânăstirii, partea de asfaltare a tot fost amânată”, a mai spus prefectul, într-o emisiune, la 1 Plus TV.


Când va fi turnat asflat?


Când s-ar putea turna primul strat de asfalt pe acest tronson? De săptămâna viitoare, promite prefectul: „Am toate asigurările că până vineri se va semna contractul pentru asfalt. Încă se negociază tarifele. S-a scumpit foarte mult asfaltul. De luni, ar trebui să înceapă asfaltarea în zonă”.

Este deja a patra promisiune de acest fel. Lucrările ar fi trebuit să fie gata în octombrie, anul trecut, dar s-au tot tărăgănat și nu s-au mai terminat. Drumarii au promis că va fi asfalt înainte de Paște. A trecut Paștele, miile de credincioși care au fost la Înviere au mers tot prin gropi. S-a promis apoi că va fi asfalt după sărbători, dar încă nu s-a turnat vreo palmă de asfalt pe șosea. 

Vizualizări: 1,954

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: