Zeci de gorjeni protestează la București împotriva ministrului muncii

Peste 20 de sindicaliști din Gorj participă, miercuri, la un protest față de inflație și legislația muncii, în Piața Victoriei, din București. Manifestarea este organizată de Confederația Meridian. Câțiva dintre protestatari vor fi primiți la discuții de ministrul Muncii, Marius Budăi. 

Sindicaliștii din Gorj au declarat că vor pune pe tapet și problemele cu care se confruntă minerii și energeticienii din Gorj. 


"Avem o lista de revendicări privitor la viitorul mineritului, legea pensiilor și zona de remanentă Târgu Jiu care a fost tăiată de pe listă. Orașul nu se afla în zona de remanență. Suntem în discuții la Guvern pe punctele noastre de revendicări. Nu suntem de acord cu închiderea exploatărilor miniere. Au făcut angajări pentru niște oameni pe care ii duc în eroare, i-au angajat pe câteva luni și nu se știe ce va fi apoi. Nu vrem să fie închise carierele pe cărbune nici acum, nici mai târziu pentru că este nevoie de ele", a declarat sindicalistul Constantin Crețan, care se află la protest. 


În total, din Gorj, sunt 26 de sindicaliști la protestul organizat, miercuri, în București.


Potrivit unui comunicat al sindicatelor, ”inflaţia şi preţurile mari pentru produsele de bază, pentru energia electrică şi termică, pentru asigurările obligatorii, îngroapă românii în facturi insuportabile, făcând viaţa imposibilă în România pentru oamenii care trăiesc doar dintr-un salariu muncit cinstit sau din pensie”.

Vizualizări: 1,570

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: