Mai marii PSD Gorj, nemulţumiţi de vizita lui Videanu

Vizita ministrului Adrian Videanu nu a fost pe placul mai marilor PSD Gorj. Preşedintele executiv al filialei, Ion Călinoiu, susţine că ministrul ar fi trebuit să se detaşeze de politică şi să se intereseze doar de soarta mineritului şi a energeticii din judeţ atunci când a venit în vizită la complexurile energetice şi la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Deputatul Mugurel Surupăceanu vorbeşte şi el despre o rupere totală a oricăror legături între cele două organizaţii, ceea ce, evident, radicalizează lupta politică în preajma campaniei electorale. 

Ministrul Videanu a vorbit în declaraţia pe care a făcut-o la finalul vizitei şi despre posibila restructurare a sistemului minier şi energetic în perioada următoare, însă jurnaliştii au preluat în special declaraţiile lui Videanu care îi vizau pe Laurenţiu Ciurel şi Ionel Manţog. Demnitarul a pomenit ceva despre o restructurare a sectorului minier şi energetic spre sfârşitul lunii mai, numai că "dedicaţiile" către Ciurel au fost cu mult mai interesante şi asta s-ar putea să-i fi supărat şi pe mai marii PSD Gorj.
 Călinoiu declară că se aştepta să afle de la ministrul economiei ce se va întâmpla cu lucrările de modernizare şi cu investiţiile necesare în minerit şi energie. De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean afirmă că îşi dorea să afle de la Videanu ce intenţionează ministerul să facă în privinţa celor 16.000 de hectare libere de orice sarcină, dar folosite în anii trecuţi de exploatările miniere. Nu în ultimul rând, Călinoiu susţine că dorea să afle dacă viitoarea companie energetică va avea sediul la Târgu Jiu sau nu.

 Surupăceanu vrea sistarea oricărei colaborări cu PDL

 Deputatul Mugurel Surupăceanu a avut şi el ieri o ieşire la rampă, în care l-a acuzat pe ministrul economiei că a apărat interesele unui grup din PDL care susţine actualii şefi din minerit şi energie. De fapt, politicianul a dorit să vorbească despre o iniţiativă legislativă a sa cu privire la reducerea unor impozite şi taxe, lucru greu de crezut că îl va convinge şi pe ministrul PDL al finanţelor, cel care ar trebui să fie de acord cu aşa ceva. Ca şi la Videanu, jurnaliştii au fost mult mai interesaţi de declaraţiile lui Surupăceanu despre relaţia din plan local dintre cele două partide care ar trebui să guverneze judeţul împreună, nu separat.
 Parlamentarul social-democrat a menţionat că este pentru sistarea oricăror discuţii cu democrat-liberalii, despre eventuale negocieri neputând fi vorba în perioada următoare. "Cred că nu e cazul să ne schimbăm mesajul. Din punctul meu de vedere, trebuie să rămânem în zona sistării oricărei colaborări cu Partidul Democrat Liberal. Domnul Videanu, sigur, dă mesaje în funcţie grupurile de interese. Normal că a venit aici, s-a întâlnit cu nişte oameni, oamenii aceştia, înţeleg că l-au convins că este bine să păstreze această formulă. Nu văd nicio noutate în privinţa aceasta. Domnul Videanu îşi apără propriile grupuri de interese care gravitează în jurul PDL şi sunt susşinute de anumite persoane din acest partid, nu mă refer la toţi membrii", a menţionat Surupăceanu, nimeni din PSD Gorj nespunând însă cum rămâne cu acceptul dat la începutul anului pentru numirea directorilor, după cum a precizat Videanu la Târgu Jiu.


Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: