Tir condus de un şofer beat, oprit din mers de un poliţist curajos

Acţiune spectaculoasă ieri la prânz la marginea municipiului Târgu Jiu, unde un poliţist a fost nevoit să se urce într-un tir aflat în mers pentru a-l opri întrucât şoferul aflat la volan era sub influenţa băuturilor alcoolice. Intervenţia a coincis cu demonstraţiile de Ziua Poliţiei Române, unii şoferi fiind convinşi că asistă la o demonstraţie "pe viu".

Incidentul s-a produs în zona Vămii din municipiu, pe o porţiune de drum drept, agentul Aurelian Becheru, de la Serviciul Poliţiei Rutiere Gorj, spunând că se afla în misiune de patrulare în momentul în care a văzut că tirul mergea în zig-zag şi nu a oprit într-o intersecţie pentru a acorda prioritate maşinii Poliţiei. Oamenii legii şi-au dat seama că este ceva în neregulă cu acel tir pentru că oricât de mulţi şoferi tupeişti ar fi întâlnit în trafic, aceştia fie doar şi pentru a nu se lega la cap atunci când nu-i doare dau prioritate maşinilor de Poliţie "din politeţe". Mai mult, şoferul chefliu aflat la volan a luat curba la drepta din zona fabricii de confecţii intrând pe contrasens, până în maşina Poliţiei. Aşa au plecat acum poliţiştii în urmărirea tirului pentru a-l trage pe dreapta şi a-l lua la întrebări pe şoferul de la volan, şofer care şi-a văzut însă liniştit de drumul său. Agentul rutier afirmă că, ulterior, împreună cu colegul său de pe echipaj, a reuşit să oprească tirul doar după ce s-a urcat din mers în cabina şoferului.

Misiune îndeplinită ca la carte

"Am procedat imediat la oprirea tirului care nu a acordat prioritate în intersecţie şi a intrat pe sensul opus de deplasare pentru lua viraj la dreapta. Am văzut că maşina respectivă mergea în zig-zag şi ceilalţi şoferi din trafic ne făceau semne disperate să oprim tirul şi, în cele din urmă, colegul meu aflat la volan a reuşit să îl depăşească şi să pună maşina Poliţiei de-a doua în drum. Conducătorul auto de pe tir doar a redus viteza, dar nu a oprit şi atunci, în mers, am fost nevoit să urc eu în cabina capului tractor şi să trag frâna de mână pentru a-l opri. În cabină se mai afla un pasager care consuma băuturi alcoolice şi care a devenit recalcitrant", declară agentul Aurelian Becheru.

Subofiţerul a primit în ajutor două echipaje ale Poliţiei de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipale Târgu-Jiu, în acele momente poliţiştii, inclusiv cei mascaţi, fiind implicaţi într-o acţiune demonstrativă prilejuită de Ziua Poliţiei Române. Conducătorul auto este un bărbat din Berbeşti-Vâlcea, care se numeşte Constantin Mutu. Acesta a negat că ar fi consumat alcool, însă testul cu fiola a arătat o concentraţie de 0,67 mg/l în aerul expirat. Poliţiştii au fost şi cei care au parcat tirul în parcarea Vămii din Târgu Jiu, reprezentanţi ai firmei din Vâlcea fiind invitaţi să vină la sediul Poliţiei Rutiere Gorj pentru a lua cheile şi a muta ulterior maşina de acolo.

Şofer cu alcoolemie 0,67

Conducătorul auto de pe tir a negat că ar fi consumat alcool, el susţinând că ar fi băut "cel mult" două beri". El a precizat, în schimb, că nu a omorât pe nimeni şi că nu înţelege de ce poliţiştii nu l-au lăsat să îşi continue cursa. "Aţi găsit criminalul acum, ce să spun- Plăteşte Mutu dacă-i vinovat, care-i treaba- Lăsaţi-mă în pace că am băut doar două beri şi mă ţin pe picioare. Am luat şi eu omul ăla la ocazie şi mi-a dat nişte vin că mi-a zis că şi aşa muncesc destul, ce să fac- N-am călcat pe nimeni, am mers corect. Acum o să dau salariu pe amendă", a concluzionat şoferul turmentat.

Poliţiştii au descoperit în cabina acestuia un PET de 2 litri în care se mai afla circa un litru de vin, interiorul mirosind puternic a alcool. Bărbatul a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu pentru a i se recolta probe de sânge şi a i se stabili alcoolemia, după ce aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,67 mg/l în aerul pur expirat. El a rămas fără permis şi s-a ales şi cu dosar penal. "Dumnezeu e deasupra. Câinii latră, ursul merge", a fost concluzia şoferului vâlcean, convins multe ore apoi că nu făcuse nimic rău şi nu pusese în pericol viaţa nimănui, nici măcar pe a sa.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: