Mai multe centre de vaccinare anti-Covid în Gorj. Cine va aduce serul

Numărul centrelor în care va avea loc vaccinarea anti-Covid a crescut în județul Gorj. Inițial se anunțaseră 11 astfel de centre, însă s-a luat decizia ca numărul acestora să fie suplimentat până la 19. Serul ar urma să ajungă în țara noastră în luna ianuarie 2021.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, Narcis Stoian, spune că această decizie de a crește numărul centrelor a fost luată după ce s-a constatat faptul că au fost mai multe zone neacoperite. Cele mai multe centre vor fi în municipiul Târgu Jiu, 4 la număr.

”Au fost stabilite inițial 11 centre de vaccinare. În urma discuțiilor cu Ministerul Sănătății, împreună cu medici epidemiologi, am observat că sunt anumite zone care nu sunt acoperite ori sunt la distanță mai mare față de centrele existente. Astfel, după o analiză, am ajuns la concluzia că trebuie să mai înființăm alte centre de vaccinare suplimentare. În zona Stoina am înființat un centru, la Turceni, Rovinari, Târgu Cărbunești cu 2 centre, la Motru vor fi 2 centre, Tismana, Bâlteni, Runcu, Bumbești Jiu, Novaci și Bălești. În municipiul Târgu Jiu se află 4 astfel de centre”, a spus Narcis Stoian.

Ba mai mai mult, autoritățile s-au gândit și la cei care nu se pot deplasa, fiind creat și un centru de vaccinare mobil. Timpul de lucru va fi de 12 ore pe zi, iar în fiecare centru de vaccinare se vor afla medici, asistenți și registrator medical.

Vaccinurile se vor aduce de către armată, fiind ținute apoi în frigidere speciale.

Vizualizări: 1,162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: