Apicultorii gorjeni, așteptați la sediul APIA

Sute de apicultori gorjeni sunt așteptați să depună cereri la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură în vederea obținerii ajutorului de minimis în cuantum de 23,7 lei pe familia de albine. Doar jumătate dintre apicultori s-au grăbit să depună documentația până în acest moment.

Directorul APIA Gorj, Traian Crăc, spune că termenul limită pentru depunerea cererilor este vineri, 26 noiembrie 2021. Până în prezent, doar 300 de apicultori au ajuns la ghișeele instituției. Termenul de plată a ajutorului de minimis este 31 decembrie 2021.

”În această perioadă derulăm programul pentru apicultori. Este vorba despre sprijinul de minimis pentru toți apicultorii care au avut stupi până la 1 martie. Se va plăti suma de 23,7 lei pentru fiecare stup. Îi așteptăm la sediul APIA până vineri, 26 noiembrie 2021, pentru a mai depune cererile pentru acest program. Banii vor fi acordați până la finalul lunii decembrie. Știm că sunt circa 600 de persoane, dar până acum au venit doar 300 să depună documentația. Îi mai așteptăm până vineri”, a spus Crăc.  

Vizualizări: 1,610

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: