Cel mai vechi oraş din lume a interzis carnea

Capitala spirituală a Indiei, Varanasi, este unul dintre puținele locuri din lume în care nu se servește carne. Orașul este unul dintre cele mai vechi din lume, locuit încă din 1.800 î.Hr., şi îi atrage pe turiștii aflați în căutarea unui paradis culinar vegetarian.

Capitala spirituală a Indiei, Varanasi, este unul dintre puținele locuri din lume în care nu se servește carne. Orașul, unul dintre cele mai vechi din lume, locuit încă din 1.800 î.Hr., îi atrage pe turiștii aflați în căutarea unui paradis culinar vegetarian, relatează BBC.

Localnicii spun că zeul Shiva, distrugătorul universului, este cel care a fondat Varanasi în vremurile de altădată, conform credinței hinduse. Majoritatea locuitorilor din Varanasi urmează o dietă strictă sattvică, fără carne. Într-o țară în care 80% din populație este hindusă și 20% dintre locuitori sunt vegetarieni, opțiunile fără carne sunt omniprezente în India. Dar ceea ce face ca bucătăria vegetariană din Varanasi să fie atât de interesantă este modul în care specialitățile sale sattvice și vegetariene sunt direct influențate de spiritualitate.

Un meniu sattvic se bazează pe principiile ayurvedice și aderă la cele mai stricte standarde de vegetarianism prescrise de Sanatana dharma, o formă absolută de hinduism. Ca atare, folosirea cepei și usturoiului la gătit este interzisă, pentru că despre aceste ingrediente se crede că cresc furia, agresivitatea și anxietatea, printre altele.

În mod tradițional, multe restaurante din Varanasi au servit carne în trecut pentru a satisface turiștii occidentali și pelerinii hinduși non-vegetarieni, iar mâncărurile locale sattvice erau mâncate în principal acasă. Dar în 2019, guvernul hindu-naționalist a interzis vânzarea și consumul de carne pe o rază de 250 de metri lângă templele și siturile de patrimoniu din Varanasi. Acest lucru a încurajat restaurantele să înceapă să ofere rețete locale vegetariene și sattvice care au fost transmise din generație în generație în casele din Varanasi, dar care nu erau disponibile vizitatorilor.

Vizualizări: 1,245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: