Mai multe firme vor să se asocieze cu CE Oltenia pentru noile investiții

Mai multe firme din România și străinătate au trimis scrisori de intenție la Complexul Energetic Oltenia, pentru a se asocia în noile societăți mixte. Interesul este mare, pentru că este vorba de firmele care vor face noile grupuri pe gaze și parcuri fotovoltaice, care pot atrage fonduri nerambursabile uriașe.

“Am început să primim scrisori de intenție de la oameni de afaceri și firme din Gorj, am primit scrisori de intenție de la societăți mari din România și chiar de la societăți din UE și nonUE”, a spus managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, la Tele 3.

CE Oltenia va fi majoritar în noile firme. “Există aceste societăți vehicul, în care compania și partenerul să împartă sarcinile. Noi am mers pe varianta 60% să fie compania, 40% partenerul”, a mai spus Burlan.

Șeful CE Oltenia susține că pot fi făcute opt - zece societăți de acest fel, câte una pentru fiecare investiție. Este vorba de cele opt parcuri fotovoltaice, două grupuri de gaze și o microhidrocentrală.

“Pot să fie 8 - 10 astfel de SPv-uri, dar în fiecare CEO trebuie să aibă minim 60%”, a precizat Burlan.

Oricine poate depune proiecte în Fondul de Modernizare este așteptat în aceste asocieri. “Am făcut apel la cine are bani din Gorj, din România sau din afara țării să vină în aceste SPv-uri, vom stabili niște criterii de selecție. Avem o infrastructură care este foarte valoroasă”, a mai precizat managerul CEO.

Practic, contribuția companiei gorjene în noile societăți poate fi în mare parte în natură, iar cea a investitorului partener în bani.

Vizualizări: 3,870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: