Mai mulți profesori din Gorj, în restrângere de activitate

Numărul tot mai mic de copii, în special în mediul rural, lasă dascălii fără catedră. Tot mai mulți profesori vor intra în restrângere de activitate și trebuie să-și completeze orele de la școala unde predau acum cu altele, la alte unități de învățământ.

Cu toate acestea, Ion Ișfan, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, spune că unii dascăli chiar au încercat să păcălească sistemul destul de mult timp: “Banii în învățământ vin pe copil. Fiecare copil primește de la Minister o sumă pentru a fi pregătit un an de zile. Dacă nu reglăm lucrurile astea și vom încerca să ne mințim unii pe alții, ne vom trezi peste un an - doi că sunt  probleme. Am avut acum câțiva ani, trei ani, la Bîlteni, 7 titulari pe limba română, dar ore erau pentru 5. Și tot încercau să-mi justifice că sunt ore, dar nu erau”.

De la aceeași școală, doi dascăli au acum catedra incompletă. Sunt nevoiți să caute ore la alte școli, a mai explicat Ișfan, la un post local de radio: „Mascase orele de limba franceză și engleză în orele de limba română. Acum sunt doi profesori de la Bîlteni, au venit și au vorbit cu mine, intră în restrângere de activitate pentru că n-au participat la etapele de mișcare în anii anteriori, li se putea schimba titulatura de la română, în română – engleză, dar au rămas pe specialitate, este în mediul rural și completezi cu ore din alte specializări mai ales că aveau pe diplomă și alte variante. Acum trebuie să le găsească la nivel județean posturi”.

Vizualizări: 2,704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: