AJOFM Gorj: Peste 40% din șomeri au studii primare și gimnaziale

Cei mai mulți dintre gorjenii care se află în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj sunt absolvenți de școală primară și gimnazială. La sfârșitul lunii ianuarie, în evidențele agenției erau înregistrați 5900 șomeri, din care 2639 femei. În ceea ce privește mediul de rezidență, 4092 șomeri provin din mediul rural și doar 1808 sunt din mediul urban. Șomerii cu studii primare şi gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Gorj, respectiv 43%, urmați de cei cu studii medii-31%, studii profesionale- 21%, iar 5% au studii superioare.

Conform reprezentanților Agenției de Șomaj, sunt o mulțime de gorjeni pentru care le este aproape imposibil să le găsească un loc de muncă. ”Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1525 persoane foarte greu ocupabile, 3982 greu ocupabile, 182 mediu ocupabile, iar 211 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, a declarant Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

Pe categorii de vârstă, cei mai mulți șomeri sunt din rândul gorjenilor din grupa 40-49 ani, respectiv 1630 de persoane, urmați de cei din grupa peste 55 ani, situație în care se află 1490 de persoane.

Vizualizări: 508

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: