Mai rău decât Cârciumaru

Probabil că nu există o înfrângere mai mare pentru actualul primar, Marcel Romanescu, decât faptul că tot mai mulți oameni spun: "E mai rău ca pe vremea lui Cârciumaru". Vremea lui Cârciumaru înseamnă un oraș acaparat, rămas în urmă, care respinge noul ori investitorii cu care nu se înțeleg. Vremea lui Cârciumaru însemna și o lipsă de viziune și resurse umane orientate spre dezvoltare. Foarte buni la măsluit și aranjat.

Măcar atunci era curățenie în oraș, zic alții. Cum necum, primarul Romanescu este acum coleg de partid cu fostul primar Florin Cârciumaru. Amândoi la PSD. Așadar, PSD este deținătorul a celor doi primari care au condus Târgu Jiu în ultimii 25 de ani.

Chiar dacă în primii ani Romanescu și-a explicat incompetența vorbind despre greaua moștenire de la Cârciumaru, în realitate cei doi fac o echipă fantastică. Gol după gol. Câștiga tot ei. Ce a început să strice Cârciumaru a terminat Romanescu.

Să luăm Aparegio. O combinație odioasă Aquaterm-Aparegio, un locșor călduț pentru mulți, rezistă și azi. Romanescu a câștigat susținere, în 2017, vorbind despre problema subsolurilor blocurilor. Astăzi este fix la fel, doar că între timp unii au făcut bani. Locuitorii de pe strada Unirii de exemplu, în buricul orașului, au subsolurile pline de apă și mizerie continuu.

Groapa de gunoi, afacerea Polaris, pute atât de tare că e greu să nu-i mute pe unii de pe scaune. Parcările, linii pe asfalt.

Planul Urbanistic General (PUG) al orașului, vechi de 20 de ani, încă o promisiune pentru iată, al treilea mandat al lui Romanescu. Orașul este sufocat, blocat, imposibil de construit sustenabil. Ce haos era la Urbanism când era Cârciumaru, dar Romanescu nu vrea să se lase mai prejos. În primărie aceiași oameni, ba mai mult, unii din vechea gardă vor fi acum pe lista de consilieri a lui Romanescu.

Centrul civic și Axa Brâncuși? Aceeași importanță dată în epoca celuilalt PSD: zero. 0. Nimic.

Echipa primarului? Să vedem! Edilitara, prietenul său Adrian Dăianu. Buget uriaș, orașul spart, lucrări asupra cărora se tot revine. Strada Tudor Vladimirescu de exemplu. Încă în reparații după niște milioane de lei. Transloc, prietenul Ușurelu. Servicii premium pentru primărie, mașini și combustibil la discreție. Clubul Sportiv Municipal, Robert Bălăeț și Ilieș. Sunt rezultate, însă este neclar dacă aceste rezultate se aliniază la investiții.

Stadionul Municipal a devenit sediu secundar al primăriei.

Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu", o instituție care face politică și plângeri politice. Directoarea este protejata primarului. Buget cât dorește, rezultate? Nu chiar. Actori dați afară, cei rămași au moralul jos, fiind torturați psihic. Recent, directoarea a afișat la panoul din instituție numele unor actori care au semnat o petiție împotriva ei. Ce le-a spus astfel? Aveți grijă!

Centrul Brâncuși, dezastru monumental. Bani cheltuiți de pomană cu acest director. Un director fără opinie și plan, ghiocel în fața șefului, care tratează foarte prost angajații.

Cum sunt, deci, oamenii primarului?

În această seară, Romanescu, primarul PSD, a făcut o ședință de partid la primărie. Pentru că ei nu se opresc decât dacă sunt opriți.

Vizualizări: 7,820

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: