Versiune

Nu știu alții cum sunt dar eu când mă gândesc la anul care tocmai a început și la provocările pe care urmează să le avem cu toții am un cuvânt în minte: versiune. De asta va depinde tot!

Cuvântul ”versiune” cu sensurile și contextele la care vă gândiți: versiunea unei povești, a unui om, a noastră ca și comunitate.

Anul 2024 este cel al versiunilor, al poveștilor multiple. Vor fi mai multe versiuni, mai multe fețe ale oamenilor și poveștilor, dar care va fi majoritară, care va conta, pe care o vor îmbrățișa cei mai mulți și de ce?

Cele patru tururi de alegeri, pentru că despre ele vorbesc, vor spune care este versiunea comunității noastre. 

După alegeri, Gorjul poate fi tot acolo, în noroi, ori poate atrage atenția prin reacție. 


Ei, care vor veni în fața noastră, se vor pregăti pentru ”a ataca” după cum înțeleg că suntem.

Unii, cei mai mulți, cred că suntem needucați, neinformați, ușor de dezinformat și manipulat. Că merge și așa pentru că merge de 30 de ani. Și se vor purta ca atare. Îi vedeți astăzi la televizor și la radio, continuă cu limbajul de lemn, promisiunile deșarte, circul și aruncatul vinii pe alții. Mediocri, fără vreo competență reală, dotați cu papagal, adică vorbitul fără noimă și rost. Așadar, ei ne cred proști și așa ne tratează. Suntem această versiune? Au dreptate, chiar așa suntem?


Sau ne vor respecta și ne vor vorbi arătând că au intenții bune, încredere în oameni, că dacă vor greși vor recunoaște și vor repara. Sunt puțini cei care vor să facă lucrurile diferit. 

Ei cred că noi suntem și merităm mai mult și cred într-o versiune mult mai bună a noastră. Merge și așa nu este o variantă. 

  


Cum devenim și cum alegem cea mai bună versiune a poveștii pe care suntem dispuși să ne-o însușim. Cum ne pregătim să citim, ascultăm, auzim toate versiunile și să o alegem pe cea mai bună pentru comunitate? 


La Pandurul vom alege versiunea în care scriem și abordăm viața comunității cu onestitate, fără teamă și cu mult entuziasm pentru ce poate fi acest județ.

Vizualizări: 1,920

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: