CEO nu și-a găsit omul

Complexul Energetic Oltenia trebuie să-și găsească omul.

Complexul Energetic Oltenia nu mai are conducere de mult și selecția aranjată în aceste săptămâni nu poate rezolva această problemă.

Sindicatele au preluat comunicarea în companie. Anunță ședințe de negociere, rezultate, bugetul, angajări, totul. Îi contrazice cineva vreodată? Nu, tocmai de aceea informațiile vin în continuare din această zonă. Nu există manager! CE Oltenia este o companie necondusă.

În situația în care CE Oltenia, companie cu 10.000 de angajați, aflată într-un proces accelerat de închidere, cu o listă de investiții pe care nu le mai vedem făcute, nu are nici măcar o declarație publică serioasă, onestă, clară în care să spună ce urmează, actualii membri în Directorat, în frunte cu Dan Iulius Plaveti, dar și alții din lista scurtă, au avut mult, dar mult tupeu să-și depună dosarul pentru un nou mandat. Cel mai probabil vor spune că vor să-și continue munca? Păi care muncă?

Dacă firma de recrutare a cerut ca noii directori să fie nepăsători, nepricepuți în domeniul minerit și energie, fără o viziune pentru viitorul companiei, fără abilități de comunicare, empatie față de angajați și toți cei impactați de planul de restructurare, și fără capacitatea de înțelegere a situației în care se află complexul și județul, atunci da, voi sunteți! Dan Iulius Plaveti și restul.

Îl cunoaștem atât de puțin pe managerul CEO încât nici acum nu e clar dacă se numește Plaveți sau Plăveți. Sincer, am căutat în documentele oficiale să văd semnătura, dar pentru că nu se utilizează diacriticele, nu am putut să-mi dau seama. Cred că Plaveti.

Nu a explicat nimeni pe tot parcursul lui 2023 și nici nu pare să o facă cineva cum arată cioara de pe gard pentru care dăm vrabia din mână.

Investiții în surse alternative de energie? Care oameni buni? Unde sunt contactele pe Fondul de Modernizare? Licitațiile pentru lucrări? Au fost contestații pentru investițiile în parcurile fotovoltaice, nicio reacție din partea companiei. Care este stadiul proiectelor pe gaze?

Am scris sute de articole despre CE Oltenia, chiar pe acest site, știu bine de tot istoria companiei, nu e nimic nou față de acum zece ani de exemplu.

Utilaje și instalații uzate, oameni nemulțumiți și în pericol la locul de muncă, investiții puține, fronturi de lucru blocate, utilaje care stau degeaba pentru că nu pot înainta, blocul de la Rovinari în modernizare, adiționale pentru această lucrare la aproape fiecare ședință, numiri politice...

Așa e, nu mai vorbim de ceva timp de despre grupul pe care l-ar face chinezii la Rovinari, dar a ajuns o discuție de zeci de ani, timp în care au fost comisii prin care au unii încasat bani pentru că lucrează la proiect.

Sigur și acum sunt comisii formate din ”specialiști” care primesc bani pentru proiectele noi pe energie.

CEO nu are o persoană care să fie dispusă să ia decizii grele, dar cu impact bun în companie și județ. Un om. Atât!

Vizualizări: 4,882

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: