Frunza și o promisiune din 2017

A început sezonul promisiunilor, alegerile fiind aproape, însă declarațiile care vin dinspre primăria Târgu Jiu nu pot fi luate în calcul. 

Ultima glumă este legată de o parcare supraetajată în zona Complexului Energetic Oltenia, la intersecția bulevardelor A.I Cuza și Unirii. Primăria Târgu Jiu estimează o investiție de un milion de euro pentru această parcare, banii fiind din fonduri locale și guvernamentale. 

Anunțul este făcut în următorul context: Primăria a făcut topul celor mai degradate străzi, 32 la număr; ziua se sparge ce se asfaltează seara; cea mai important stradă din oraș, Calea Eroilor, pe care sunt dispuse operele lui Constantin Brâncuși, este imposibil de recepționat în mod legal.

În așteptarea răspunsului de la UNESCO, pentru introducerea Căii Eroilor în patrimoniul mondial, Primăria nu mai mișcă o bucată de piatră cubică pe strada cu pricina. 

Modernizarea este evident un proiect eșuat, Calea Eroilor ar putea fi foarte ușor introdusă pe lista străzilor degradate din Târgu Jiu.

În plus, Primăria a reușit în mulți ani și cu o grămadă de bani să facă ce era cel mai ușor din proiectul de modernizare- înlocuirea betonului amprentat cu piatră cubică. Însă mai este circa un kilometru de modernizat și reabilitat și sunt propuse soluții dificil de realizat pentru o administrație care nu poate să construiască niște trotuare decente.

Există însă o legătură între strada turistică ce poate scoate orașul din anonimat- Calea Eroilor- și parcările. Serviciul Parcări Publice din Primăria Târgu Jiu are sediul în care funcționa Centrul de informare Turistică din municipiu, în proximitatea operelor lui Brâncuși.

Un spațiu frumos amenajat, pe clădirea căruia stă frumos sigla României- frunza. Nu, nu se taie frunză la câini în această clădire...

Problema este că dacă un turist ajunge la Centrul de Informare nu va afla despre oraș ori Brâncuși, dar nici unde poate parca. 

Poate de pe parcarea supraetajată, administrația din Târgu Jiu va vedea mai clar haosul din municipiu și va respecta o promisiune din 2017: Plan Urbanistic General (PUG). 

Vizualizări: 3,103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: