Maioneză de post cu lapte de soia

Maioneza este preferata tuturor gospodinelor pentru salate sau aperitive delicioase. În perioada postului nu se pot folosi însă ouă pentru a face maioneza dar există alte ingrediente din care se poate prepara o maioneză gustoasă.

Maioneza cu lapte de soia se face și mult mai repede, iar gustul este ca cel al maionezei clasice. De asemenea, este mult mai sănătoasă decât ceea ce regăsim pe rafturile magazinelor. Poate fi folosită exact ca pe maioneza obișnuită, la orice fel de preparat dorești. În plus, poate fi păstrată și mult mai mult timp la frigider pentru că nu are în compoziția sa niciun ingredient de origine animală. Această rețetă este pentru cantități mari, însă gramajul ingredientelor poate fi oricând înjumătățit, pentru a prepara fix cât ai tu nevoie.

Ingrediente:

    500 ml de ulei cu gust neutru

    250 ml de lapte de soia

    100 g de muștar

    jumătate de linguriță de sare

    o lingură de suc de lămâie

    jumătate de linguriță de turmeric

Mod de preparare: Uleiul poate fi de floarea soarelui, porumb, struguri, ulei de măsline, oricare, după placul fiecăruia. Pe de altă parte, în ceea ce privește laptele, maioneza va ieși doar cu lapte de soia, nu și cu alte tipuri de lapte vegetal. Laptele de soia se găsește în toate supermarketurile și este foarte bun la gust.

Se adaugă toate ingredientele într-un bol adânc: uleiul, laptele de soia, muștarul, sarea și turmericul, cu excepția sucului de lămâie, care se va adăuga ulterior, pentru a evita riscul de a nu emulsiona maioneza. Se introduce mixerul până la baza bolului, se mixează câteva secunde, după care se ridică ușor la suprafață. Maioneza este aproape gata, nu mai lipsește decât să se adauge sucul de lămâie, după care să se mai mixeze puțin și este bună de consumat.

Vizualizări: 905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: