Roșii cherry conservate în marinadă

Roşiile cherry sunt mult mai dulci şi mai gustoase decât orice alt fel de roşii care se cultivă în România. Dacă vă plac roșiile cherry de grădină și vreți să vă bucurați de gustul lor și în afara sezonului, iată o metodă de conservare la brocan, simplă și ușor de realizat.

Ingrediente:

    1 kg roșii cherry

    600 g nuci

    10 căței de usturoi

    1/2 ardei chili

    2 lingurițe de tarhon

    1 linguriță de mentă uscată

    1 linguriță de coriandru

    1 linguriță de busuioc uscat

    150 ml oțet de mere

    2 l apă

Mod de preparare: Se pune în vasul blenderului jumătate de ardei chili, cățeii de usturoi și nucile, se adaugă puțină apă și se mărunțesc ingredientele. Se adaugă la masa rezultată menta uscată și busuiocul, semințele de coriandru și tarhon și se pornește din nou blenderul.

Roșiile cherry se spală și se așează într-un borcan sterilizat. Peste roșiile din borcan se adaugă apă clocotită, se închide cu capacul și se lasă pentru 20 de minute. După 20 de minute, se scurge apa din borcan într-un bol, se toarnă peste roșii oțetul și compoziția de nuci obținută anterior și se completează cu apa din bol.

Se închide cu capacul și se agită bine borcanul, după care se scurge tot lichidul din borcan într-o cratiță, se dă în clocot și se toarnă, din nou, peste roșii. Se închide borcanul și se lasă la răcit, la temperatura camerei, după care se depozitează într-un loc răcoros.

Vizualizări: 3,178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: