Salată de vinete orientală cu susan

Salata de vinete se prepară în mai multe zone dar după reţete diferite. Clasica salată de vinete cu ceapă pe care o preparăm acasă poate fi alternată şi cu o salată de vinete orientală, care este mult mai cremoasă dar şi mai  aromată.

Ingredientele de care aveţi nevoie sunt următoarele:

    4 vinete

    5 linguri de semințe de susan

    100 ml iaurt

    2 căței de usturoi

    2 linguri suc de lămâie

    1/2 linguriță coriandru

    4 linguri ulei

    sare, piper

Mod de preparare:

Spălăm legumele bine şi înțepăm vinetele în câteva locuri, folosind o furculiță. Le înfășurăm în folie de aluminiu, apoi le așezăm pe o tavă de copt. Punem vinetele în cuptor, la temperatura de 180 grade Celsius, timp de 30 minute.

Prăjim semințele de susan, într-o tigaie uscată, până când se rumenesc frumos. Le așezăm apoi în paharul blender-ului şi adăugăm două linguri de ulei de măsline și mixăm până la omogenizare. La final, trebuie să obținem un fel de pastă. Dacă doriți, puteți să înlocuiți semințele de susan cu miez de nucă sau alune.

Lăsăm vinetele la răcit, apoi le curățăm pulpa cu ajutorul unei linguri.

Amestecăm, folosind un blender, pulpa de vinete cu iaurtul, usturoiul, pasta de susan, uleiul de măsline și sucul de lămâie. Amestecăm bine bine, până la omogenizare şi apoi așezăm compoziția pe un platou. Decorăm cu verdeață și puțin ulei de măsline.

Vizualizări: 1,603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: