Maioreanu, uimit de praful din cariere. „Parcă venea de pe altă planetă”

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu, a făcut o vizită inopinată în carierele miniere din Gorj. Miercuri a fost la Lupoaia şi Roşiuţa şi a stat de vorbă cu oamenii. „I-a întrebat cum pot să lucreze în praf, de parcă el venea de pe altă planetă şi nu ştia cum lucrează oamenii”, s-a revoltat sindicalistul Nicu Bunoaica.

Andrei Maioreanu a făcut prima oprire la Cariera Lupoaia, după care a mers la Roşiuţa, unde a prins minerii chiar la ieşirea din tură. Chiar şi aşa, oamenii i-au explicat şi lui cu ce probleme se confruntă în carieră. „Domnul secretar de stat Andrei Maioreanu a întrebat prin carieră: «Domnilor, cum puteţi lucra în praful acesta?» De parcă venea de pe altă planetă şi nu ştia cum lucrează oamenii. Până la urmă, toţi cei care au ajuns la Bucureşti au ajuns să confunde Complexul Energetic Oltenia cu Valea Jiului”, a explicat liderul de sindicat Nicu Bunoaica.

De la Roşiuţa, Maioreanu a plecat după câteva minute aşa cum a venit: „Oamenii l-au întrebat cine e, i-au spus problemele: «Uitaţi câţi oameni suntem şi la câte excavatoare. Suntem trei oameni pe excavator. Vi se pare normal?» Condiţiile de muncă a vrut să le vadă. S-a uitat prin carieră, a fost în zona de livrări, a întrebat oamenii cum se munceşte. Ei i-au spus că trebuie făcut ceva. A nimerit când plecau minerii. A fost o vizită inopinată. Oamenii au fost supăraţi şi şi-au spus păsurile. Dânsul a văzut că va creşte tensiunea, s-a urcat în maşină şi a plecat. Nu a finalizat discuţia şi nici nu a promis nimic”.

„E mai rău ca Mazăre!”

Salariaţii au şi avut un mesaj pentru Maioreanu. I-au transmis să se intereseze mai mult de soarta companiei energetice. „El venea şi la noi. Nu e prima dată când vine într-o carieră. Ştia cum sunt problemele. A plecat la Bucureşti şi a uitat cum e în minerit. El face toate vacanţele pe iaht mai rău ca Radu Mazăre în Madagascar. Să-şi aducă aminte de minerit, că de aici a plecat. Să nu mai facă pe neştiutorul, pentru că ştie condiţiile. Să facă bine şi să ajute Complexul Energetic Oltenia, să mai vorbească la ministere şi de întinerirea personalului din cariere şi termocentrale”, a mai declarat Bunoaica.

Vizualizări: 4,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: