Roşca (Roşiuţa): Sumele sunt aberante

Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia par surprinşi de sumele uriaşe pe care le încasează şefii companiei. Astfel, un membru al directoratului are dreptul la o indemnizaţie fixă lunară echivalentă cu 6 salarii medii brute pe ramură. Cum salariul mediu brut pe ramura energie este de peste şase mii de lei, asta înseamnă că membrii Directoratului CEO încasează circa 36.000 de lei brut lunar. Suma o pot dubla la sfârşitul anului, dacă îşi realizează indicatorii de performanţă în proporţie de 100%.

Nici supraveghetorii companiei nu au de ce să se plângă. Fiecare are dreptul la o indemnizaţie lunară echivalentă cu un salariu mediu brut pe ramură, sumă de care de asemenea o pot dubla la finalul anului dacă îşi realizează indicatorii de performanţă.

Documentul intitulat „Politicile de remunerare ale membrilor Consiliului de Supraveghere şi directorilor, membri ai Directoratului”, întocmit pe 5 octombrie, a fost publicat pe site-ul companiei. Liderul sindical de la Cariera Roşiuţa, Nelu Roşca, aproape că nu crede că şefii companiei sunt plătiţi atât de bine. „O să studiez documentul şi o să am un punct de vedere public, pentru că sumele mi se par aberante în comparaţie cu ceea ce încasează salariaţii din această companie. AGA ar trebui să aibă un punct de vedere cu privire la acest document, la fel şi ministerul. O să am o poziţie foarte fermă, dacă se confirmă astfel de câştiguri”, a spus Roşca la Tele 3. Complexul Energetic Oltenia are şapte supraveghetori, aceştia fiind Cornel Bobîlcă - preşedinte, Dan Codescu, Valentin Cudric, Robert Ghelasi, Florin Marin, Mirela Cristina Micu şi Simona Carmen Micu. Directoratul este format din Sorin Boza - preşedinte, Dan Vasile, Ovidiu Bălăcescu, Constantin Bălăşoiu - membri. (A.A.)

Vizualizări: 2,393

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: