Jianu și Corcoață își asumă rezolvarea problemei certificatelor de carbon

SC UATAA Motru S.A., societate în insolvență aflată în subordinea Consiliului Local Motru, a fost salvată de amenzi și penalități de peste un milion de euro, după ce a împrumutat certificatele de carbon necesare de la Termoficare Oradea.

Primarul din Motru, Gigel Jianu, își asumă reușita, spunând că este o înțelegere pe care el a perfectat-o cu administrația din Oradea. UATAA Motru risca o amendă de 1,2 milioane de euro dacă nu făcea rost de certificate până la 30 aprilie.

„Pentru că UATAA Motru nu dispunea, la acest moment, de fondurile necesare pentru a achiziționa aceste certificate, primarul Gigel Jianu a căutat soluții și a rezolvat această problemă, astfel că societatea de termoficare de la Oradea va achiziționa aceste certificate și le va vinde ulterior UATAA. UATAA Motru va încheia un contract cu SC Termoficare Oradea SA, iar Consiliul Municipal și Primăria Motru au girat acest împrumut, plata certificatelor urmând a fi făcută în tranșe“, arată un comunicat al primăriei.

Administratorul special al UATAA Motru, Eugen Corcoață, și-a asumat paternitatea ideii. “Ideea a fost a noastră și am cerut printr-o adresă primăriei să ne sprijine în emiterea unui proiect de hotărâre care să garanteze aceste plăți. Noi am venit cu propunerea, după discuțiile cu brokerul care asigură transferul de certificate în registrul european. Noi avem contract cu un broker. Asta a fost soluția pe care noi am găsit-o și am mers în Consiliul Local cu ea, pentru a evita penalități de 4 milioane lei”, a spus Corcoață.

Cei doi și-ar putea disputa funcția de primar la alegerile din 2020, aceasta fiind o cauză a bătăliei de imagine pe care o duc.

Vizualizări: 702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: