Primăria Motru, dată în judecată de UATAA

Primăria Motru a fost acționată în instanță de Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA). Conducerea uzinei încearcă pe această cale să obțină 1.7 milioane lei de la primărie, adică de restanțele aferente subvenției pe care administrația locală o suportă din prețul gigacaloriei.

UATAA Motru a depus acțiunea împotriva primăriei, care are ca obiect ”validare poprire”, la Judecătoria Motru, dosarul fiind înregistrat în data de 19 aprilie a.c..

Autoritățile locale spun că nu sunt deranjate de faptul că cei din conducerea uzinei s-au adresat instanței pentru a rezolva această problemă. ”Avem o datorie istorică și, în mod normal, ca orice societate, trebuie să-și recupereze datoriile. Și a recurs și la această modalitate. Este o măsură normală. Evident că mi-ar fi plăcut să nu fim presați, pentru că, dacă s-ar fi putut, s-ar fi onorat acele facturi mai vechi, dar și îi înțeleg pe de altă parte. Este vorba de subvenții pe gigacalorie, 1.7 milioane. Peste 1.3 milioane lei de dinanintea mandatului nostru, iar diferența s-a acumulat de la noi”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Populația din Motru plătește în prezent un preț de 156 de lei pe gigacalorie, iar diferența până la prețul de producție este asigurată din subvenții acordate de municipalitate. La începutul acestui an, conducerea uzinei de termoficare a solicitat majorarea prețului gigacaloriei de la 179 lei la 224 lei, iar consilierii locali au avizat această majoare.

Magistrații Judecătoriei Motru au stabilit ca primul termen în acest dosar să se judece în data de 23 mai. Administrația Județeană a Finanțelor Publice Gorj este parte în acest dosar, având calitatea de terț poprit.

Vizualizări: 1,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: