Majorări de clase de salarizare la Rovinari

Clasele de salarizare a câtorva zeci de angajați din CE Oltenia au fost majorate la începutul lunii aprilie, a declarat liderul sindical Marius Stolojanu. Este vorba despre angajați de la Sucursala Rovinari care aveau maxim 8 clasa de salarizare.

Interesant este că această măsură, favorabilă pentru câțiva angajați, nu a fost anunțată de companie. Pe de altă parte, în CEO erau circa 240 de persoane care aveau clasa de salarizare 6B, adică echivalentul minimului pe economie, iar odată cu creșterea salariului minim a fost nevoie și de majorarea lefurilor acestor salariați. Stolojanu crede că măsura lui Boza este bună, dar că ea ar fi trebuit extinsă și în cazul altor salariați.

Reamintim că în 2015, peste 2.000 de persoane au obținut majorarea claselor salariale, acesta fiind și începutul unui scandal care încă nu a fost îngropat. S-a dovedit că jumătate dintre beneficiari au fost persoane care aveau clase mari, lideri cu pile la conducerea de atunci, în speță directorul Laurențiu Ciurel, sau pile politice. Niciodată nu s-a dispus recuperarea acestor sume.

Vizualizări: 3,808

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: