Mama Laurei, devastată de durere. “A fost amenințată. Zicea: mami, sunt bine”

Prin clipe grele trece o gorjeancă a cărei fiică de nici 20 de ani a fost omorâtă săptămâna trecută într-o suburbie a capitalei Belgiei, cel care i-a suprimat acesteia viața fiind un individ care a înjunghiat-o pe tânără de nu mai puțin de 50 de ori. Presa belgiană relatează că fata s-ar fi prostituat, lucru pe care mama ei nu îl neagă vehement, ci îl pune pe seama unor posibile amenințări pe care aceasta le-ar fi primit pentru a fi apoi exploatată sexual. Asta cu atât mai mult cu cât rezultatele bune de la învățătură nu lăsau să se întrevadă o astfel de direcție în cariera tinerei.

Laura Berzigheanu a plecat din apartamentul în care a crescut la Târgu Cărbunești imediat după Paști. Însoțită de prietenul ei, Raoul Pîrvulescu, din Târgu Jiu, aceasta nu i-a mai răspuns mamei la telefon, a blocat orice comunicare cu aceasta pe rețelele de socializare și nu a spus nimănui  apropiat încotro vrea să meargă. După câteva zile și-a contactat mama și i-a spus că este la Paris, dar, în realitate, fata era într-o suburbie a Bruxelles-ului. Conform presei belgiene, aici a dat anunț la un site al prostituatelor că își caută clienți, indicând și adresa la care pot avea loc întâlnirile. Între timp, a reluat legătura cu mama ei, Corina Ciurea simțind că ceva este în neregulă cu fiica ei.

A aflat despre crimă a doua zi

Cele mai negre gânduri i s-au adeverit miercurea trecută, când a avut ultima discuție cu Laura. Se întâmpla cu câteva ore înainte ca fata să fie ucisă .

„Mi-a trecut supărarea când am văzut că este bine. Vorbeam pe whatsapp  zilnic. Ultimul contact a fost miercuri pe la 2 și 11 minute, după-amiază, înainte de crimă. M-a întrebat ce fac și voia să vorbească cu Izabela, cu sora ei. Nu eram însă acasă, când am ajuns acasă Izabela se juca și nu a vrut la telefon, iar apoi s-a făcut seară, m-am luat cu treabă și am omis să o mai contactez. Am crezut că mă sună ea. A doua zi, pe 24, am văzut că nu era activă din seara precedentă de pe la 9 și 20 seara. I-am lăsat mesaj dacă e bine, ce face, și mi-am văzut de treabă. Am văzut că nu e activă. A treia zi, vineri dimineața, la fel iar i-am lăsat mesaj. Atunci am simțit că nu e ceva în regulă. Apoi am primit un mesaj de pe un cont de Facebook și nu l-am luat în seamă că nu îl aveam la prieteni. Seara erau mai multe mesaje și le-am deschis. Erau de la Raul Pîrvulescu, băiatul cu care a plecat, îmi spunea să îl contactez. Atunci am simțit o durere mare în suflet, am simțit că nu mai este. Am sunat și nu mi-a răspuns, i-am scris să îmi răspundă, al lăsat multe mesaje. Le vedea și în final m-a sunat băiatul care avea contul respectiv, un prieten de-al lui, singura sursă prin care mă punea contacta pentru că el avea telefoanele sechestrate la Poliție. Am întrebat unde este Laura, dacă este bine pentru că simțeam că nu mai este în viață. M-a întrebat dacă sunt cu cineva și mi-a spus că trebuie să stau jos, mai ales că eram singură, și atunci mi-a spus că e moartă. Mi-a spus că e în Bruxelles, în Belgia”, afirmă mama Laurei.

„Cred că a fost sechestrată și exploatată sexual”

Corina Ciurea nu a aflat decât când era prea târziu cu ce s-ar fi putut ocupa fiica ei în Belgia. Fata îi spusese că își ajută prietenul cu traducerea în limba franceză a documentelor pentru mașini second-hand pe care acesta urma să le vândă în România. În lipsa unor alte dovezi, mama a crezut totul, deși avea propriile suspiciuni. „Știam că ea cu prietenul ei luau mașini second să le vândă la noi. El practic le cumpăra și ea dacă știa franceză îl ajuta cu tradusul. Știam că stă acasă. O întrebam mereu dacă îi place lucrul acesta pentru că știam că nu era genul. O chemam să vină acasă să meargă la facultate, dar zicea „mami, stau bine”. Niciodată nu s-a observat pe fața ei că e ceva supărare. Nu arăta supărarea, era puternică. Cred că făcea ceea ce s-a auzit, dar nu pentru bani pentru că a avut mereu ce și-a dorit. Ea a fost singurul meu copil până în 2012. Știam că la stradă nu merge că nu va face vreodată așa ceva, dar cred că a fost sechestrată și obligată. Mi-a arătat casa prin telefon și avea undeva un fel de salon, de unde se cobora pe niște scări de lemn, iar la subsol era o cameră din care nu se auzea nimic. O văd și acum neîngrijită. Am și întrebat-o, pentru că ea dormea cu machiajul pe față. Am întrebat-o dacă e amenințată sau obligată să facă ceva rău, i-am spus că merg la Poliție să o ajut și niciodată nu a vrut să îmi spună. Cred că a fost sechestrată și exploatată sexual. Prietenul ei cred că era partea mică dintr-un grup mai mare. Părerea mea e că Laura cred că a fost amenințată că îi va fi omorât cineva dacă nu face ce i se cere”, declară mama îndoliată.

 Zeci de lovituri de cuțit și ciocan

Corina Ciurea a încercat până acum în zadar să afle cum a murit fiica sa. Anchetatorii belgieni încă fac cercetări, iar pentru luni era programată o a doua autopsie a cadavrului. De abia după aceea mama își va putea lua fata acasă. „Știu că a fost ucisă cu 50 de lovituri de cuțit, așa cum se spune și în ziar. Raul mi-a spus că Poliția l-a întrebat dacă a avut un ciocan în casă și el a spus că nu avea așa ceva. Deci fata mea a fost nu numai cu cuțitul lovită, ci și cu ciocanul. Acea persoană o mai frecventase și acum a venit premeditat să îi facă rău. El mi-a spus că aștepta la ușă afară și după 20 de minute acel criminal a ieșit plin de sânge. Raul l-a întrebat ce s-a întâmplat și a încercat să fugă. S-au prins și s-au luat la bătaie în stradă. Trecea un echipaj al Poliției și i-a arestat pe amândoi, iar la ea s-au dus după nu știu câte ore. Nici lui nu i s-a spus dacă a murit acolo, dacă a murit în salvare sau la spital. Mi-a spus că vineri a fost la ea la morgă și nu i-au permis să o vadă decât la față”, mai spune mama.

 Învăța bine

Laura Berzigheanu era studentă la Petroșani în anul I și în curând urma să intre în sesiune. Cât timp a fost la școală și la liceu la Târgu Cărbunești a avut numai note bune, inclusiv la olimpiadele la care participa. Ironia sorții, în urmă cu doi ani aceasta a scris o lucrare intitulată „Străinii în oglinda pluralismului”, lucrare la care l-a avut ca profesor coordonator pe Cosmin Oproiu, profesorul condamnat deja că a întreținut relații sexuale cu sora unei eleve de-a sa, pe parcursul cercetărilor apărând suspiciuni că acesta ar fi abuzat și de alte minore.

Vizualizări: 35,045

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: