Dosar penal după tragedia de pe insuliță! Familia și prietenii băiatului vor fi consiliați psihologic

Polițiștii gorjeni au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă după ce un băiat de 16 ani a murit în urma unei curse într-o tiribombă. Adolescentul a mers pe insuliță însoțit de câțiva prieteni, iar după ce s-au dat în tiribombă i s-a făcut rău, a leșinat și inima a încetat să-i mai bată. În ciuda eforturilor medicilor, a fost declarat decesul.

Tânărul este în grija statului de aproape cinci ani, de când familia a fost sfătuită să-l ducă la o școală specială din cauza unei boli cu care s-a născut. Băiatul nu a pus niciodată probleme. „A fost un copil extraordinar de cuminte. Era ascultător. În după-amiaza zilei de vineri, a primit un bilet de voie între orele 15.00 – 17.00, pentru a merge pe insuliță împreună cu alți trei colegi, tot de la școala specială din Târgu Jiu. Acolo, am înțeles că s-a dat într-o tiribombă împreună cu colegii săi, iar când a coborât le-a spus că se simte rău și a leșinat. Am fost acasă la familia băiatului să-i anunțăm de această tragegie. Vor fi consiliați membrii familiei și cei trei tineri care au fost cu el și au trecut prin această traumă”, a declarat Laurențiu Diaconescu, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj.

„A căzut din picioare!”

Înainte de cursa cu tiribomba, tânărul nu dădea semne că i-ar fi rău, spun martorii. Abia după ce a coborât, le-a spus prietenilor că nu se simte bine. „A leșinat pur și simplu. A căzut din picioare. A făcut câțiva pași după ce a coborât din tiribombă și apoi a căzut. Cineva i-a acordat primul ajutor. Au văzut că nu răspunde, după trei secunde au sunat la 112. A venit Ambulanța foarte repede și medicii l-au resuscitat, dar la spital a fost declarat mort. Nu dădea semne că i-ar fi fost rău când a urcat în tiribombă. Era chiar vesel. Nu era singur, ci cu câțiva prieteni și se distrau. Nu știu ce s-a putut întâmpla”, a spus proprietarul tiribombei de pe insuliță.

Părinții tânărului erau despărțiți, iar în fiecare weekend el mergea acasă la mama lui, în Țicleni. În acest sfârșit de săptămână, nu a plecat acasă tocmai pentru că voia să meargă pe insuliță la Zilele Orașului, dar această distracție avea să-i fie ultima. Medicii au plecat la fața locului după două minute de la apel, l-au resuscitat, apoi l-au transportat la spital. „Băiatul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe în jurul ore 18 în stop cardio-respirator și nu a răspuns manevrelor de resuscitare”, a explicat Ramona Oprea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Moarte suspectă

Potrivit celor de la Protecția Copilului, tânărul nu era cunoscut cu afecțiuni cardiace. „Nu avea alte probleme. Avea doar această întârziere mentală ușoară. Avea toate analizele la zi și nicio altă problemă”, a mai declarat Diaconescu.

Între timp, polițiștii fac cercetări să vadă cum s-a produs tragedia. „Polițiștii gorjeni fac cercetări în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă. Verificările vor continua pentru a stabili împrejurările în care s-a produs decesul băiatului”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

Vizualizări: 10,201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: