Cioban muşcat de un şarpe veninos

Un cioban a fost muşcat duminică de un şarpe veninos, în Munţii Lotrului, la limita judeţelor Vâlcea, Sibiu şi Alba. Misiunea de salvare a fost îngreunată de condiţiile meteo care nu au permis intervenţia unui elicopter. Asistenţa medicală a fost cerută în cazul bărbatului de 61 de ani de către persoanele care făceau parte din grupul său. Salvamontiştii gorjeni au reuşit să ajungă la victimă şi să o urce în ambulanţă.  

Incidentul s-a petrecut în Munţii Lotrului, într-o zonă situată la 1600 de metri altitudine. „Bărbatul a ajuns la spital şi din primele observaţii se pare că nu ar fi vorba de o muşcătură de viperă. Pacientul a fost internat la Terapie Intensivă”, a declarat directorul spitalului la care a fost internat, dr. Alin Vasilescu.

Ciobanul crede că a fost muşcat de o viperă, însă medicii sunt de părere că ar fi vorba despre o altă specie. „Nu ştiu dacă s-a aplecat să ia ceva de jos, un lemn, o ciupercă sau altceva, dar când s-a aplecat, şarpele l-a muşcat de o mână şi apoi de cealaltă. Probabil că muşcăturile nu au fost atât de severe sau a fost nimerit într-o zonă mai puternică a mâinilor, mai bătătorită”, a declarat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu. (A.A.)

Vizualizări: 5,866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: