Mama pacientei moarte, nemulțumită de sentința instanței

Condamnarea medicului Liliana Voichița Puiu Crăciun la închisoare cu suspendare nu reprezintă verdictul pe care îl dorea mama pacientei moarte în urma unui tratament aplicat de aceasta. Maria Buicu spune că nemulțumirea ei cea mai mare o reprezintă faptul că medicul are în continuare dreptul de a profesa, instanțele de judecată neinterzicându-i să își exercite meseria pe mai departe. Pe de altă parte, medicul condamnat explică pentru prima dată ce i s-a întâmplat pacientei sale și vorbește despre un „complot” pus la cale împotriva sa din dorința de a fi găsit un vinovat în această poveste tristă.

Mama Lorenei Buicu afirmă că tot ce i-a mai rămas acum este să spere că Dumnezeu îi va asculta rugăciunile, dar și blestemele pe care le-a făcut din 2008 încoace, de când i-a murit fiica. ”Merg la biserici și la mănăstiri de câte ori am ocazia și mă rog pentru liniștea fetei mele, că a plecat de lângă mine atât de tânără. Aprind lumânări pentru ea și îi blestem pe toți cei care au fost împotriva cauzei mele, că nu doar medicul e de vină. Și ancheta a mers greoi aici și la sentință se vede că nu i-au dat cu executare, adică au lăsat-o să profeseze în continuare, eventual să mai moară și alții ca fata mea. Măcar pedeapsa divină să o primească, dacă pe lumea asta judecătorii au fost atât de indulgenți. Fata mea a murit nevinovată, zace în pământ și nimeni nu mi-o mai poate aduce lângă mine vreodată”, se plânge femeia.

Lorena Buicu a murit când avea 24 de ani. Decesul s-a petrecut în decembrie 2008, tânăra fiind înhumată chiar în ziua de Crăciun, ironie sau nu, exact numele medicului condamnat acum pentru decesul ei. Trei luni mai târziu Lorena ar fi urmat să se logodească și să își întemeieze o familie. Avea dureri de spate, a urmat un tratament cu infiltrații la coloană, la cabinetul privat al medicului amintit, aici infectându-se cu un streptococ, decesul producându-se într-un interval destul de rapid de timp, anchetatorii spunând că lipsa igienei din cabinet a făcut posibilă infecția respectivă.

Urăște Crăciunul

„Pentru mine nu mai există sărbătoarea Crăciunului. Îmi vine să sparg televizorul în perioada aia din an când mă uit la el. Nu știu cum s-a nimerit ca și pe ea s-o cheme tot la fel și fata mea să fie înmormântată de Crăciun. De fiecare dată merg la cimitir să îi dau de pomană, eu nu pot să mai sărbătoresc vreodată, ca restul lumii”, spune mama Lorenei. Vineri femeia a mers în audiență la directorul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Tiberiu Tătaru, reproșându-i că o ține angajată în continuare pe Crăciun la Unitatea de Primiri Urgențe. Acesta afirmă că analizează toate posibilitățile în acest caz, recunoscând că sentința dispusă de instanță împotriva unei angajate a spitalului reprezintă o „pată neagră” pentru imaginea unității medicale.

„Complotul” împotriva medicului gorjean

Medicul incriminat se apără însă și oferă argumente care pot explica, totuși, de ce instanțele de judecată nu i-au retras dreptul de a-și practica meseria în continuare. Într-o lungă postare făcută pe contul personal de pe Facebook, Liliana Voichița Puiu Crăciun vorbește despre un „complot” pus la cale împotriva sa, pentru a fi găsit cineva vinovat. Pacienta ar fi fost tratată greșit la Târgu Mureș, loc din care provine și secretarul de stat Raed Arafat și, deși nu o spune, se poate înțelege și faptul că medicii de acolo ar fi pus la cale „complotul” împotriva sa.

„Cine a complotat? Cei care au tratat-o (de fapt n-au tratat-o) în spitalul din Mureș. Deși din toate documentele reiese faptul că pacienta acuza doar dureri abdominale, a fost tratată în neurologie pentru dureri de spate și la fiecare episod dureros abdominal i s-a administrat tratamentul specific pentru dureri de coloană, adică încă unul, două antiinflamatorii; au totalizat 6 doze în 12 ore și, deși la internare avea doar punct cistic sensibil la palpare, după cele 6 doze din tratamentul pentru altă boală, colecistul s-a mărit de 7 ori și determinase deja suferința peritoneală - în termeni populari a crăpat fierea în ea. Între timp, după multe ore de suferință abdominală tot mai intensă, pacienta anunță medicul că pe lângă durerile abdominale au debutat și dureri toracice. Hotărăsc să-i facă tomografie, se scrie în biletul de tomografie că are abces toracal presupus RP, nu îi dau nici un tratament, nu cheamă nici un chirurg, iar tomografia se face abia după 9 ore de la constatarea abcesului toracal, timp în care infecția se extinsese de la torace de jur împrejur, ajungând astfel până la locurile injecțiilor efectuate de mine la Tg. Jiu”, explică medicul Crăciun, astfel putând fi cunoscută și o altă față a acestui caz dramatic. Aceasta mai menționează o serie de deficiențe produse în spitalul de la Târgu Mureș, care au făcut ca pe parcursul mai multor zile infecția în corpul tinerei să se generalizeze și, astfel, să se producă decesul pentru care, acum, ea a fost trasă la răspundere.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: