Mamă şi fiu, în arest pentru înşelăciune şi fals

Doi administratori de societăţi comerciale, mamă şi fiu, din comuna Prigoria au fost reţinuţi pentru 29 de zile. Aceştia sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe grave, fals şi uz de fals, prejudiciul fiind de 770.000 de lei.

Un tânăr de 24 de ani împreună cu mama lui în vârstă de 43 de ani aveau în administrare două societăţi comerciale pe raza localităţii de domiciliu. În perioada 2007-2010 cei doi au făcut pe cele două firme angajări fictive pentru a obţine ilegal subvenţii de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. În această perioadă aproximativ 90 de locuitori din Prigoria, majoritatea cu vârste de peste 45 de ani au fost angajaţi fictiv, pentru a obţine bani de la bugetul de stat. Oamenii erau angajaţi cu contracte de muncă succesiv pe cele două firme, iar pentru a beneficia de subvenţii trebuia să menţină contractele pe o perioadă de minim 24 de luni. După această perioadă le desfăceau contractele de muncă cu menţiunea „Necorespunzător”, pentru că în acest fel angajatorul nu era răspunzător de încetarea raporturilor de muncă şi implicit nu era obligat să returneze sumele obţinute drept subvenţii.

Angajări fictive

Cei doi nu au recunoscut nimic din ce au făcut, deşi toate probleme îi incriminează. „Nu am făcut nimic. Nu ştim de ce suntem aici”.

Prejudiciul cauzat de mamă şi fiu este de aproximativ 775.000 lei. „Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor au dispus reţinerea a doi administratori de firmă suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals şi uz de fals, constând în aceea că în baza unor angajări fictive au obţinut ilegal subvenţii, fapte prin care au produs un prejudiciu de peste 775.000 lei. Din probatoriul administrat de poliţiştii de investigare a fraudelor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, s-a stabilit că administratorii de la cele două societăţi comerciale din Prigoria, în perioada 2007-2010 au făcut angajări fictive în scopul de a obţine ilegal subvenţii”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

La începutul acestei săptămâni un alt administrator de firmă din Municipiul Târgu-Jiu a ajuns în arest pentru 29 de zile pentru evaziune fiscală şi înşelăciune.

Galerie foto


Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: