Administratorul unei societăţi din Dăneşti a fost arestat

Un administrator din Dăneşti a fost arestat pentru 29 de zile fiind cercetat sub aspectul săvârşiri infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune. Din primele cercetări se pare că valoare prejudiciului creat de administrator se ridică la câteva miliarde de lei vechi. Învinuitul şi-a recunoscut faptele.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani a fost depistat de poliţiştii Serviciului de investigare a fraudelor acum două zile pe raza municipiului Târgu-Jiu. Acesta era căutat de poliţişti fiind suspectul mai multor infracţiuni economice. Din probele existente la dosar în perioada 2009-2010, administratorul a făcut achiziţii intracomunitare de animale şi cereale fără a le evidenţia în contabilitate. În acest fel s-a sustras de la plata TVA-ului şi a impozitului pe venit. Tot în aceeaşi perioadă bărbatul a eliberat cercuri fără acoperire păcălind doi agenţi economici, precum şi pe reprezentaţii unei firme de leasing. “Timp de aproximativ un an, prin faptele sale a creat un prejudiciu de aproximativ 850.000 de lei. Prin săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, la bugetul consolidat al statului a produs un prejudiciu estimat la suma de 397.000 de lei, iar prin săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în sensul că a emis instrumente de plată fără a avea disponibil în cont, a creat prejudiciu de 452.000 lei”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Bărbatul şi-a recunoscut fapta şi susţine că după ce el a fost ţepuit de alte persoane şi s-a gândit să facă şi el la fel. „Sunt aici dintr-o prostie, am făcut o greşeală din prostie şi nu trebuia să fac asta. Mie mi-au făcut alţii aşa şi eu am făcut la rândul meu acelaşi lucru la alţi păgubiţi“, a spus Mihail Oncioiu.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: