Mămicile, protest mut la Târgu Jiu: Medicii sunt plictisiţi. Când te văd, parcă le dai cu un par în cap!

Peste 60 de mămici din Târgu Jiu au organizat, luni, un protest în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu. Femeile au venit în stradă împreună cu micuţii şi au stat acolo două ore. Semnalul de alarmă pe care l-au tras ţine de modul în care sunt trataţi pacienţii la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, dar şi despre condiţiile din unitatea medicală. La finalul protestului, Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, le-a promis mămicilor că va investi mai mult în spital.

Multe dintre mămicile care au participat la protest spun că au simţit pe pielea lor indiferenţa anumitor medici de la Târgu Jiu. Au fost umilite, lăsate să plângă de durere, tratate cu indiferenţă, iar, la final, au aflat că trebuie să cumpere medicamente ori că medicii chiar le sugerau să le dea bani. „«Cum ai stat cu cracii în sus, aşa stai şi suferă şi acuma!» Aşa mi-a spus doamna asistentă. M-au aruncat într-un pat, uitată până seara la 8, până am început să ţip. Veneau la mine şi ţipau. Ele stăteau pe calculator. Descărcau reţete de prăjituri, fumau, cu uşile deschise, cu geamurile deschise, iar eu zăceam. Doctorul nu era, nu l-am găsit. Când mi-a venit sorocul, au apăsat prea tare pe copil şi a ieşit cu capul turtit pe partea dreaptă. Două intervenţii chirurgicale a suferit copilul din cauza acestor doctori. I-am montat o placă de titan, la Bucureşti, a purtat cască de protecţie. Eu trebuie să fiu foarte atentă la orice mişcare. Acum, el nu mai e ca orice alt copil”, ne-a mărturisit Magdalena Ionescu.

 Pacienţii cumpără medicamente

Alte mămici s-au plâns că, în ciuda faptului că plătesc bani pentru sănătate, în spital sunt puse să cumpere pastile. „Cred că la toţi vi s-a spus să veniţi cu anumite medicamente. Nu este posibil că la Finanţe te duci şi plăteşti, pentru sănătate, iar în spital să nu beneficiezi măcar de minimum. Nu au tampon sau vată. Nu există aşa ceva”, a spus o altă mămică.

„Sunt medici plictisiţi. Când te văd, parcă le dai cu un par în cap! Şi vor bani. După ce naşti, ies la uşă: «Pe mine nu mă caută nimeni? Mie nu îmi dă nimeni nimic?» Mi s-a întâmplat. Am născut cu asistentele, apoi a venit medicul să mă întrebe dacă îi dau ceva. E posibil aşa ceva? În ce lume trăim? Până şi infirmierele se uită să le bagi câte 10 lei în buzunar dacă îţi arată unde e secţia sau baia”, este mărturisirea altei mămici.

 Promisiunea şefului CJ Gorj

Mămicile au fost chiar sfătuite să înfiinţeze un ONG ca să poată expune toate problemele cu care se confruntă. Legat de condiţiile din spital, Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean, a anunţat că vor fi reabilitate trei secţii şi va fi cumpărat instrumentar nou în acest an. „Noi vom reabilita trei secţii în acest an: Ginecologie, Endocrinologie şi Cardiologie. Vom organiza, în curând, şi licitaţia pentru instrumentar. În luna mai-iunie o să avem contractul semnat şi instrumentar nou pentru toate secţiile  din Spitalul Judeţean de Urgenţă, nu doar în Secţia Ginecologie, acolo unde au fost semnalate problemele în urmă cu câteva luni”, a fost asigurarea dată de Cosmin Popescu.

Vizualizări: 1,373

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: