Mamografii gratuite pentru femeile din Gorj

Campanie națională de consultații gratuite pentru depistarea cancerului la sân. Un cabinet medical mobil, dotat cu ecograf de ultimă generație, construit de Avon, va ajunge și anul acesta în mai multe orașe din România, printre care și Târgu Jiu, și va oferi consultații senologice gratuite femeilor.

Unitatea mobilă va fi amplasată în parcarea supermarketului Kaufland, unde va staționa timp de trei zile. La Târgu Jiu, caravana ajunge în perioada 11-13 octombrie.

Accesul se va face pe baza unui bon de ordine pe care îl puteți lua de la recepția spațiului Cancel Cancer din parcarea Kaufland, iar consultațiile se vor acorda, în limita timpului disponibil. Numărul maxim de consultații pe care un medic îl poate susține pe zi este de 30, fiecare ecografie însemnând 20 de minute.

România este țara europeană cu cea mai ridicată mortalitate, cauzată de depistarea foarte târzie, în stadiile 3 și 4, a cancerului la sân. Campania #CancelCancer a fost inițiată de AVON, cu sprijinul Kaufland, în 2017.

Anul acesta, proiectul se desfășoară în trei etape, iar peste 3.000 de femei vor beneficia de anamneze și ecografii mamare gratuite, iar în cazul în care este nevoie, de un voucher pentru mamografie.

Vizualizări: 6,145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: