Manager CE Oltenia: Noile proiecte vor duce la creșterea și nu la reducerea numărului de angajați

În ciuda planului de restructurare care prevede că, în Complexul Energetic Oltenia, vor mai rămâne circa cinci mii de salariați la finalul implementării acestui program, managerul companiei face un anunț surprinzător: Noile capacități ce vor fi construite în cadrul complexului vor duce la angajări, nu la disponibilizări. 

"Necesarul de personal este unul redus. În mod cert, personalul care va asigura sistemul de operare a acestor capacități va fi selectat din actualul personal sau din viitor personal ce va fi angajat pe parcurs", a spus Daniel Burlan. 

Mai mult, Burlan a adăugat că noile capacități vor fi sinonime cu noi angajări, nu cu disponibilizări. "Am început un program de reconversie profesională. Am avut o primă etapă pentru sistemul operațional în centralele eoliene și fotovoltaice. Cel mai bine pregătit e acel personal care începe construcția acelui proiect și după finalizarea investiției operează acele capacități. Va fi nevoie de personal care să le construiască. Noile proiecte vor duce la creșterea și nu la reducerea numărului de angajati", a încheiat Burlan. 

În prezent, compania numără circa 12 mii de salariați. Peste 1.000 au fost angajați în ultimele luni și au contracte pe durată determinată. Acestea vor fi prelungite cu încă 6 luni începând cu ianuarie 2023, cu posibilitatea de a mai fi prelungite, ulterior, până la finalul anului viitor.

Vizualizări: 2,798

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: