Universitatea „Brâncuși“ a închis mai multe sedii, pentru reducerea costurilor

Mai multe spații ale Universității „Constantin Brâncuși“ (UCB) din Târgu Jiu au fost eliberate și urmează să fie închiriate. Măsura a fost luată de conducerea instituției de învățământ superior pentru a reduce cheltuielile cu utilitățile și întreținerea acestora.

„Au fost luate anumite măsuri pentru a reduce costurile la utilități, dar sunt măsuri pe care le-am luat pentru a nu afecta procesul didactic. Măsurile au fost duse la îndeplinire. Acestea au constat în a reloca anumite activități în alte sedii. Cele patru laboratoare pe care pe care le aveam în clădirea numită Școala 10, de Calea București nr. 75, au fost mutate la Facultatea de Inginerie. Am dorit reducem costurile cu utilitățile, dar să și evităm să deplasăm studenții între foarte multe clădiri.

O altă măsură a fost aceea de a muta Direcția Generală Administrativă din sediul clădirii Gârdu. Colegii de la Direcția Generală Administrativă funcționează de aproximativ două săptămâni în sediul central, din zona Debarcader“, a spus Luminița Popescu, rectorul UCB.

Spațiile eliberate vor fi închiriate, dacă va exista interes, mai spune Popescu.

Vizualizări: 1,173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: