Mandat european de arestare pentru Hoțu

Îl cheamă Hoțu, Dragoș Cosmin Hoțu. Nu a vrut să-și dezmintă numele, așa că a plecat prin Europa, la furat. Curtea de Apel Craiova a dispus pe 3 octombrie arestarea doljeanului, pe numele căruia există un mandat european de arestare. 

Bărbatul din Gogoșu, județul Dolj, a fost audiat în instanță și a fost de acord cu predarea sa către autoritățile franceze. Acesta este acuzat de șase infracțiuni de furt în grup organizat și participare la o asociere de răufăcători în vederea pregătirii unei infracțiuni. Durata maximă a pedepsei sau a măsurii de siguranță privative de libertate pentru infracțiunile reținute în mandatul european de arestare este de 15 ani închisoare.

Din descrierea faptelor rezultă că Hoțu a comis mai multe furturi în primăvara anului 2016, în localitățile franceze Adriers și Rouille. Poliția i-a interceptat telefonul și astfel a aflat detalii despre modul de operare și cum își valorifica obiectele furate, dar și că pregătea o lovitură de proporții împreună cu alți rău-făcători.

Bărbatul era sub control judiciar până la finalizarea anchetei, dar în august 2016 a dispărut și nu s-a mai prezentat la comisariatul de poliție. A fost dat în urmărire și găsit în România abia pe 2 octombrie, când a și fost reținut pentru 24 de ore. Din 3 octombrie este în arest preventiv pentru 30 de zile, perioadă în care vor fi făcute formalitățile pentru transferarea într-un penitenciar din Franța. (A.A.)

Vizualizări: 2,744

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: