Manifestare ştiinţifică la UCB de Ziua Regalităţii

Elevii claselor a VIII-a de la Școala "Sfântul Nicolae" din Târgu Jiu au aflat miercuri despre rolul pe care l-a avut regele Carol I în reformarea României. Aceste informaţii au fost dezvăluite elevilor de gimnaziu în cadrul unei sesiuni de informare organizată de profesorii Facultății de Științe ale Educaţiei din cadrul Universităţii "Constantin Brâncuşi" (UCB) din Târgu Jiu, cu ocazia sărbătoririi Zilei Monarhiei României.

Cei circa 30 de elevi de gimnaziu, dar şi studenţi au putut afla în cadrul manifestării științifice organizate de Facultatea de Științe ale Educației și Management Public că anul acesta, în data de 10 mai, se sărbătoresc 150 ani de la accederea la tronul României a lui Carol I. Profesorii facultăţii au spus că este necesar ca tânăra generaţie să cunoască importanţa pe care au avut-o reprezentanții Casei Regale în parcursul istoric al țării.

Moderatorul evenimentului a fost asistentul universitar Iulian Pînișoară. "Facultatea noastră organizează această manifestare științifică dedicată zilei de 10 mai, care are o dublă semnificație, Ziua Casei Regale și în aceeaşi măsură este şi ziua proclamării oficiale a independenței României. În acest sens, am considerat că este necesar să evocăm și noi aceste două evenimente extrem de importante pentru istoria naţională. De asemenea, cred că este foarte important să păstrăm în memorie imaginea uneia dintre cele mai importante personalităţi din istoria României, care este Regele Carol I, și să încercăm să păstrăm în continuare și să transmitem tinerei generaţii care este prezentă la această manifestare, este vorba de elevii de la Școala Generală "Sfântul Nicolae" din Târgu Jiu", a declarat Iulian Pînișoară, profesor în cadrul Facultății de Științe ale Educaţiei şi Management Public din cadrul UCB.

Și Gorjul a avut un aport în ceea ce priveşte formarea României moderne, spun reprezentanţii UCB. "Târgu Jiul are locul lui în acest peisaj al vieții politice din timpul lui Carol I pentru că un fost primar al orașului, Vasile Lascăr, este cel care iniţiază la începutul secolului XX un proces de reformă a administraţiei publice din România", a mai spus profesorul Iulian Pînișoară.     

Sesiunea de informare a avut loc la sediul Facultății de Științe ale Educației și Management Public.

Galerie foto



Vizualizări: 1,862

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: