Spectacol cu strângere de fonduri pentru Cuminţenia Pământului

Nume grele ale muzicii populare vor concerta vineri la Târgu Jiu. Evenimentul, care va avea loc la Teatrul de Vară, este organizat de Iani Gârbaciu cu scopul de a strânge cât mai mulți bani de la gorjeni pentru achiziția operei brâncușiene "Cuminţenia Pământului". Artiști precum Niculina Stoican, Maria Loga sau Petrică Mâțu Stoian s-au oferit să cânte în cadrul acestui eveniment fără să fie remuneraţi.

Pentru a cumpăra opera lui Constantin Brâncuși autoritățile de la București au făcut apel la cetățeni să contribuie cu sume în acest sens, însă gorjenii nu au fost prea receptivi. Iani Gârbaciu, reprezentant al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, a venit cu ideea de a organiza un spectacol cu strângere de fonduri în acest sens. Pentru a fi cât mai tentant acest spectacol, a invitat artiști consacrați ai muzicii populare, care au acceptat să cânte gratuit în cadrul evenimentului. Până acum au și-au confirmat prezența la spectacolul de vineri, 6 mai, următorii artiști: Niculina Stoican, Petrică Mâțu Stoian, Maria Loga, Victorița Lăcătușu, Olguța Berbec, Roberta Crintea, Sanda Argint, Ion Drăgan, Ștefan Popescu, Camelia Argint, Marian Medregoniu, Teodora Pană, Marcela Fota, Liliana Ciochină, Alina Lăcătușu, Delia Barbu, Dumitru Vasilescu, Valentina Macarie. Acompaniamentul soliștilor va fi asigurat de o orchestră ad-hoc dirijată de maestrul Aurel Blodea. "Scopul spectacolului nostru este să strângem fonduri pentru a păstra în patrimoniul național, în țara noastră, "Cumințenia Pământului", capodopera lui Constantin Brâncuși. Avem un număr impresionant de artiși care au vrut să cânte în cadrul acestui eveniment. Nu o să se plătească absolut niciun leu din banii care vor fi strânși, nici pentru o onorariul artiștilor, nici pentru decontul de transport. Am vorbit personal cu fiecare dintre artiști și toți și-au arătat disponibilitatea să vină alături de noi, la evenimentul nostru", a declarat Iani Gârbaciu, organizator spectacol.

Urne pentru donaţii
Teatrul de Vară dispune de circa 1500 de locuri pe scaune, însă organizatorii speră ca cel puțin 2000 de gorjeni să vină la acest spectacol. Prețul unui bilet este de 20 de lei. Vor fi amplasate și trei urne pentru eventuale donații. Sumele strânse în cadrul acestui eveniment vor fi colectate de Fundația Culturală Columna, a poeților și scriitorilor gorjeni. Banii vor fi depuși ulterior în contul deschis de autoritățile de la centru pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși.

Vizualizări: 619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: