Niculina Stoican, apel pentru ”Cuminţenia pământului”

Aproape 20 de artiști ai muzicii populare gorjenești vor susține vineri la Teatrul de Vară un spectacol menit să strângă bani pentru Cumințenia Pământului. ”Trebuie să aducem valorile acolo unde le este locul” a fost îndemnul Niculinei Stoican, care va urca și ea pe scenă. Interpreta de muzică populară îi cheamă la spectacol pe toți oamenii care iubesc Gorjul.

Spectacolul organizat de Școala Populară de Artă din Târgu Jiu are scopul de a strânge cât mai mulți bani pentru opera brâncușiană. Astfel, vor urca pe scenă artiști precum Niculina Stoican, Petrică Mâțu Stoian, Maria Loga, Victorița Lăcătușu, Delia Barbu, Valentina Macarie sau Olguța Berbec.

Costului unui bilet va fi de 20 de lei. ”Toate încasările vor fi donate pentru a păstra în averea neamului ”Cumințenia pământului”. Îmi permit să invit toți gorjenii să pună numărul pentru a menține capodopera lui Brâncuși acasă. Toate încasările vor fi vărsate în contul Fundaţiei Columna și apoi vărsate în contul guvernului pentru achiziționarea operei”, a spus Iani Gârbaciu, organizator.

Niculina Stoican s-a adresat în primul rând gorjenilor care iubesc aceste locuri și care vor ca nepoţii lor să cunoască valorile Gorjului. ”Mi-am dorit foarte tare să particip la eveniment nu pentru a dovedi ce putem să facem noi, ci pentru a sădi în sufletul oamenilor dorința de a nu mai trăi de unii singuri și într-un mod destul de egoist. Cred că putem clădi un viitor mai bun pentru copiii noștri. Vreau să înțeleagă cei de acasă că Gorjul este punct de reper, mai ales în acest moment, pentru acțiunea pe care însuși Guvernul a deschis-o și a promovat-o. Trebuie să ne gândim la ce lăsăm copiilor și nepoților noștri, este foarte important”, a spus Niculina Stoican, cântăreață de muzică populară.

Aceasta a mai spus că îi așteaptă vineri la spectacol pe toți cei care doresc să aibă conştiinţa împăcată că sunt buni gorjeni, buni părinți, buni bunici și vin și contribuie cu suma de 20 de lei. Banii vor fi depuși ulterior în contul deschis de autoritățile de la centru pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși.

Vizualizări: 694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: