Burlan, despre o posibilă modificare a Legii Pensiilor: Ar avea un impact major asupra societății

Protestele minerilor din Piața Prefecturii, din Târgu Jiu, sunt mai mult în zadar. Cel puțin asta lasă să se înțeleagă chiar managerul companiei, Daniel Burlan. Acesta a declarat că legea pensiilor, așa cum o doresc cei care protestează de zile bune în centrul orașului, nu ar face decât să atârne greu pe umerii companiei. Pe de o parte, pentru că ar lăsa un gol uriaș în rândul personalului specializat din cariere și termocentrale și, pe de altă parte, ar însemna o gaură mare și în bugetul companiei.

Daniel Burlan, managerul Complexului Energetic Oltenia, a fost chiar și la discuții cu ministrul Energiei, dar a abordat doar tema programului de restructurare, fără să discute și despre modificările pe care le vor protestatarii din Piața Prefecturii la Legea Pensiilor.

Burlan a adăugat că dorințele celor care pichetează nu sunt de competența companiei. Dacă s-ar vota o astfel de lege, Burlan a explicat că va avea un impact major asupra societății. „Întâlnirea de la București a fost pe planul de restructurare, pentru că au existat îndoieli în ce privește mai departe susținerea planului de către statul român. Discuțiile cu ministrul s-au purtat pe această temă. Am avut discuții cu liderii de sindicat care reprezintă salariații care pichetează în Piață. Solicitările dumnealor nu sunt de competența managementului. E vorba de o legislație. Acolo sunt poate niște solicitări care, în următoarea perioadă, dacă s-ar da o lege așa cum este solicitată de către liderii de sindicat, va avea un impact major asupra societății”, a declarat managerul companiei.

Acesta a și explicat de ce. „Vor fi foarte multe pensionări anul acesta. Asta va duce clar la închideri de capacități fiindcă nu ai cum, într-un timp scurt, să pui atâția oameni în loc, care să fie pregătiți. Va avea și un impact financiar asupra societății. Vor ieși la pensie oameni pentru care nu s-au pregătit contribuții și încadrați că lucrează în condiții deosebite. Ca să scoți oamenii ăia la pensie pe condiții deosebite, legiuitorul va spune să plătim noi contribuțiile din urmă pentru condiții deosebite și atunci impactul va fi foarte mare pentru Complexul Energetic Oltenia. Sunt condiții deosebite și se compară, pe bună dreptate, cu alte domenii de salariați, dar trebuie găsit un echilibru. Nu poți să scoți la pensie un economist care a stat numai în birou, să îl consideri că a muncit în condiții deosebite. Trebuie căutați cei care într-adevăr au lucrat în condiții deosebite”, a mai spus Burlan, la Gorj TV.

Vizualizări: 8,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: