Manu Tomescu: Tu mănânci cu două guri, ăla mănâncă cu una?

Sindicaliștii din FNME spun că pentru prima dată de la înființarea Complexului Energetic Oltenia echilibrarea salariilor a început cu cele mai mici venituri. „E bine că în Complexul Energetic Oltenia nu mai sunt oameni cu salariul minim pe economie”, a spus Manu Tomescu, lider sindical. Acesta spune că sunt mulți nemulțumiți că s-a început cu salariile mici, dar el consideră că s-a procedat corect. „Au fost mai mult de o mie de salariați care au beneficiat de creșteri. Este bine că au început de jos. Încep să fie eliminate discrepanțele. Unii sunt nemulțumiți, dar eu le spun: Tu mănânci cu două guri, ăla mănâncă cu una? Niciodată până acum nu s-au început creșterile salariale cu clasele cele mai mici. Majorările salariale au fost date subiectiv în anii trecuți” , a declarat Tomescu la TV Sud.

Acesta a mai spus că mulți dintre cei care comentează nu au ieșit în stradă atunci când au fost chemați. „Toți vor bani mai mulți, dar când este de ieșit în stradă, trebuie să iasă Tomescu, Pîrvulescu și încă doi-trei. Iar restul stau să ne înjure că nu facem nimic”, a mai spus Tomescu.

Liderul de sindicat a spus că urmează în februarie o negociere a Contractului Colectiv de Muncă, unde este obligatoriu ca sindicatele să obțină creșteri salariale pentru toți angajații. Până atunci însă, spune Tomescu, trebuie găsite soluții și pentru salariații care nu au muncit sâmbăta și duminica, deci nu au avut ore suplimentare, dar și-au suplinit colegii concediați. „Sunt atelierele de mentenanță, au rămas oameni puțini, ei nu sunt aduși sâmbăta, nu au ore suplimentare. Din banii ăștia, 25 de milioane, care vin la rectificare, probabil că se va găsi o soluție și pentru ei. Trebuie făcut un regulament, pentru că trebuie să ne asigurăm că și acești oameni vor fi plătiți pentru munca lor”, a mai spus Tomescu.

Vizualizări: 1,595

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: