Contractele de energie, puse gaj la bănci

Complexul Energetic Oltenia are intrare la bănci, pentru că oferă garanție contractele de vânzare a energiei, pe lângă clădiri, terenuri sau utilaje. Societatea are cu BRD și BCR contracte de credit încă din 2011, valoarea inițială a acestora fiind de 31, respectiv 47 de milioane de euro. Deoarece unele contracte de energie puse gaj la bancă expiră la finalul anului, acționarii vor avea pe ordinea de zi garantarea cu contractele pe anul viitor.

Compania trebuie să constituie pentru cele două credite garanții de 15 milioane de euro anul viitor, parte dintre ele fiind din contractele de energie. Acționarii vor discuta în ședința de la finalul lunii octombrie despre aprobarea completării garanțiilor cu contracte în valoare de 104 milioane de lei, din care 77 de milioane de lei o reprezintă energia deja contractată pentru 2018.

Creditul de 31 de milioane de euro a fost luat pentru instalația de desulfurare a grupului 7 de la Ișalnița, acesta fiind scadent în 2023. Cel de 47 de milioane de euro a fost pentru grupul 8 de la Ișalnița, și aici scadența fiind tot în 2023. (A.A.)

Vizualizări: 901

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: