Marcel Romanescu: La Târgu Jiu se votează omul!

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, îşi doreşte să candideze, la alegerile din 2024, din partea Partidului Naţional Liberal (PNL).

 

În acest context, edilul spune că urmează să poarte o discuţie cu preşedintele PNL Gorj, Ion Iordache, în vederea stabilirii aspectelor care ţin de viitoarea sa candidatură: „Eu sunt sigur că voi candida în 2024. Trebuie să ne punem la masă să vedem care sunt pașii pe care trebuie să-i facem împreună în vederea candidaturii mele din partea PNL, cu echipa pe care mi-o asum. După cele două victorii locale, consider că am dreptul să candidez cu o echipă pe care o cunosc foarte bine. E suficient timp, sper ca şi organizaţia judeţeană şi preşedintele organizaţiei judeţene să înţeleagă acest lucru. Nu am avut până acum o discuţie despre acest subiect, urmează să discut cu domnul Iordache”, a transmis Marcel Romanescu, într-un interviu la Radio Infinit.

După ce senatorul Ion Iordache a declarat că organizația municipală este cea mai slabă din județ, în ceea ce privește media ultimelor două tururi de alegeri, Romanescu spune că această afirmaţie este una nesusţinută: „Nu ştiu la ce ne raportăm când vorbim de organizaţie slabă. Eu ştiu că am o organizaţie foarte puternică. Am câştigat toate alegerile la care această organizaţie a participat. E adevărat că şi eu aş putea să mă raportez acum la ceea ce se întâmplă în Oltenia. Nu prea avem cu cine să ne comparăm pentru că nu mai există o altă organizaţie municipală în Oltenia care să fi câştigat ultimele două rânduri de alegeri locale. În momentul în care spui că este cea mai slabă organizaţie, trebuie să te bazezi pe ceva. Nu confirmă ce a spus domnul Iordache. Este o jignire pe care domnul preşedinte o aduce colegilor din organizaţia municipală pentru că ştiu foarte bine cât s-au dedicat, inclusiv în campania electorală de la parlamentarele din 2020, când dumnealui a ieşit senator de Gorj din partea PNL. La Târgu Jiu se votează omul, în detrimentul partidului şi e foarte bine că e aşa”.

Marcel Romanescu susţine că a demonstrat capacitatea organizaţiei municipale, câştigând împotriva Partidului Social Democrat: „Atâta timp cât din 6 rânduri de alegeri, 5 le-ai câştigat, şi nu împotriva oricui, ci împotriva Partidului Social Democrat, care până în 2017 avea rezultate de peste 50%, eu zic că e destul de clar”.  De asemenea, conducerea PNL Gorj vrea să numească coordonatori pentru toate organizațiile formațiunii din județ, inclusiv la PNL Târgu Jiu, edilul adăugând că şi-a asumat mereu tot ce s-a întâmplat în organizaţie: „Un coordonator trebuie să îşi asume, întotdeauna, tot ce se întâmplă în organizaţie. Eu mi-am asumat toate aceste rânduri de alegeri. Toate alegerile pe care le-am câştigat la Târgu Jiu au fost sub coordonarea mea şi mi-am asumat în campaniile electorale. Eu sunt convins că dacă nu câştigam, nici eu nu mai eram preşedintele organizaţiei. În continuare şi domnului Iordache şi celor de la centru le spun un lucru: Târgu Jiu are o echipă extrem de puternică şi Târgu Jiu, astăzi, ca organizaţie politică, este o mare familie. Când loveşti o organizaţie de genul ăsta, s-ar putea ca rezultatele să nu fie cele scontate. Un astfel de mesaj a fost citit de către toţi cei care sunt implicaţi direct în Partidul Naţional Liberal. De cei care au muncit în stradă pentru aceste campanii electorale, au fost citite aceste informaţii şi nu ştiu dacă le-au primit cu mare drag, vorbindu-se despre o organizaţie slabă”.

În ciuda situaţiei tensionate dintre Marcel Romanescu şi Ion Iordache, edilul spune că ar fi dispus să colaboreze cu senatorul de Gorj: „Nu îmi dau seama ce s-a întâmplat, poate am pornit din start cu stânguL, dar lucrurile se pot regla pe parcurs. Eu nu pot să spun că am fost vreun apropiat al domnului Iordache. Aici trebuie să existe respectul a ceea ce faci. Aşa cum eu pe dumnelaui pot să îl respect ca om de afaceri, dumnealui trebuie să respecte organizaţia pe care o conduc, din punct de vedere politic, pentru că până acum această organizaţie a câştigat competiţii electorale dure cu PSD. Oamenii din Târgu Jiu au apreciat ce am făcut în ultimii ani şi ăsta e un lucru îmbucurător".

Vizualizări: 1,912

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: